Utorak, 07 Srpanj 2015 11:26

Razvoj sela za obnovu Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

JAVNA TRIBINA U ORGANIZACIJI HDSSB ZA OBNOVU HRVATSKE POLJOPRIVREDE -

PLETERNICA - U organizaciji HDSSB održana je javna tribina pod nazivom ''Razvoj sela za obnovu Hrvatske'' s predstavljanjem programa HDSSB-a za obnovu hrvatske poljoprivrede koji jamči povratak dostojanstva hrvatskom seljaku i hrvatskom selu.

Tribini su prisustvovali: utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš, predsjednik Dragan Vulin, saborski zastupnici Ivan Drmić i Dražen Đurović, a program HDSSB-a je predstavio stručni tim na čelu s dr. sc. Željkom Kraljičkom, kandidat HDSSB-a za ministra poljoprivrede.

- HDSSB čini što niti jedna stranka do sada nije učinila, predstavljamo svog kandidata za ministra. Vjerujemo kako niti jedna opcija neće moći sastaviti Vladu bez nas i mi na ovaj način pokazujemo da smo spremni preuzeti odgovornost. Pozivamo i druge stranke da predstave svoj program i svoje ljude, da građani vide što tko nudi -rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Kroz prezentacije je dan osvrt na osnovne probleme i prijedloge rješenja, vezane uz legalizaciju, pristup fondovima EU, probleme vezane uz proizvodnju i preradu prehrambenih proizvoda te jedan prikaz cjelovitog i potpunog rješenja kroz program HDSSB-ovog tima za razvoj sela, kao preduvjet za obnovu Hrvatske. Vladajućima zamjeraju nesposobnost da iz EU fondova povuku novce i podjelu Hrvatske na dvije regije, čime je osiromašena Slavonija u istoj regiji s bogatim Zagrebom, što otežava povlačenje novca iz EU i dolazak investitora u Slavoniju.

Dr. sc. Željko Kraljičak detaljno je predstavio ciljeve u poljoprivredi među kojima je vraćanje dohotka na selo, iskorištavanje sredstava EU fondova i povećanje prihoda od poljoprivrede.

Prema riječima predsjednika HDSSB-a Požeško–slavonske županije dr. Dražena Đurovića ovo je samo jedna u nizu tribina HDSSB-a i najavio da će se tribine održati i u ostalim općinama i gradovima Požeško-slavonske županije. Imamo program i stručne ljude za obnovu hrvatske poljoprivrede i spremni smo preuzeti odgovornost.

Tekst: Vladimir Protić Foto: HDSSB