Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 13:38

Požeško-slavonski HSP prešao u HSP AS

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

JOŠ JEDNA KOLATERALNA ŽRTVA DJELOVANJA RUŽE TOMAŠIĆ -

POŽEGA - Došlo je do još jedne kolateralne žrtve zbog Ruže Tomašić i njene Konzervativne stranke. Nakon što je Daniel Srb najavio koaliranje s Ružom Tomašić i njenom filijalom engleskih konzervativaca u Hrvatskoj članovi HSP-a pristupaju u redove HSP AS.

Tako je danas u tijeku jutra u ime požeško-slavonskih članova HSP-a stranačku zamolnicu HSP dr. Ante Starčević potpisao istinski pravaš i starčevićanac Mile Barišić. Riječ je o začetniku i lučonoši pravaške misli i ideje u požeškoj kotlini. Obnašao je brojne dužnosti u bivšoj stranci, a danas je zamjenik načelnika u Općini Jakšić.

Novopridošlo stranačko pojačanje, Mile Barišić progovorio je o razlozima ovog političkog poteza. Naveo je nerad i nesnalaženje vodstva bivšeg HSP-a na čelu s Daniel Srbom, a kap koja je prelila čašu je bila otvorena suradnja s osobom koja je izjavila da je pravaštvo mrtvo. Glavni razlog jeste želja za svepravaškim okupljanjem za što snage i političke sposobnosti ima jedino HSP AS te želja da on osobno i svi njegovi suradnici koji će slijediti njegovo primjer doprinese pobjedi Domoljubne koalicije koja će uslijediti na predstojećim parlamentarnim izborima.

Tekst: Vladimir Protić Foto: HSP Ante Starčević