Petak, 22 Travanj 2016 14:20

Pozvali građane da izađu na izbore za Mjesne odbore koji su temelj razvoja i kvalitete života

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TISKOVNA KONFERENCIJA GO SDP POŽEGA NA TEMU IZBORA ZA MJESNE ODBORE -

POŽEGA – Gradski odbor SDP Požega na tiskovnoj konferenciji pozvao je građane grada Požega i prigradskih naselja da izađu na izbore za članove Vijeća mjesnih odbora jer su građanska aktivnost i inicijativa generator daljnjeg razvoja i poboljšanja kvalitete života svih građana.

Predsjednik GO SDP-a prim. Marijan Cesarik je istaknuvši važnost ovih izbora koji se održavaju u nedjelju 24. travnja od 7 do 19 sati rekao slijedeće: - Kao sudionik dobre suradnje s MO u razdoblju kada je SDP upravljao Požegom, mogu tvrditi kako je ta suradnja ponajprije ovisila o aktivnosti i angažiranosti članova odbora, bez obzira na njihovu političku ili neku drugu pripadnost. U vrijeme dok je SDP upravljao gradom Požega, izuzetna briga iskazana je za gospodarstvo, znanost, školstvo, kulturu, branitelje, sport, udruge, a posebno za investicije kojih prije toga gotovo da nije ni bilo. U Požegu se tada investiralo u pruge, ceste, ulice, glavne žile kucavice, rotore, parkirališta uz kolodvor i parkiralište uz bolnicu koje se ne naplaćuje, 40-milijunsko opremanje požeške bolnice, Kužni pil, Staru svilanu, investiralo se u preko 15 novih i 30-tak obnovljenih spomen obilježja, u građevine od POS-ove zgrade, Vatrogasnog spremišta, Glazbene škole, Knjižnice pa do Veleučilišta.

Cesarik smatra da su upravo za prijedloge MO u proračunu svake godine osiguravana sredstva, a uz pomoć MO pokazana je i socijalna osjetljivost i sredstva za pomoć potrebitima, do nabavke udžbenika, stipendiranje studenata, besplatna ljetovanja za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, subvencioniranje prehrane djece u školama itd. – SDP je stranka koja je dokazala da naša Požega može biti mjesto boljeg i ljepšeg življenja, I to smo ostvarili, a za sadašnju HDZ-ovu upravu koja je u protekle tri godine unazađivala ovaj grad slobodno možemo reći, jedno veliko ništa – dodaje Cesarik koji poziva građane da sami donesu svoj sud.

Cesarik je predstavio i nositelje lista za Vijeće Mjesnog odbora Tekija mr. sc. Ivana Čolaka kao člana SDP-a i Vijeće Mjesnog odbora Ciglane Maricu Perše, kao nestranačkog kandidata. Oni su iznijeli dio programa svojim MO.

Tekst/foto: Vladimir Protić