Četvrtak, 28 Travanj 2016 11:18

Tim koji pobjeđuje samo nastavlja s novim čovjekom na čelu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOVI PREDSJEDNIK GO HDZ POŽEGA DARKO PULJAŠIĆ ZAHVALIO IZASLANICIMA KOJI SU GA IZABRALI -

POŽEGA – Novi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega, Darko Puljašić održao je prvu tiskovnu konferenciju u novoj ulozi, zahvalio izaslanicima Izborne skupštine koji su ga izabrali, zahvalio se medijima na korektnom izvještavanju, te najavio neke promjene u načinu rada i komuniciranju s javnosti, prije svega medijima koji poruke šalju do građana.

- Na Izbornu skupštinu pozvano je 258 izaslanika, odazvalo se 247 izaslanika i ovim putem zahvaljujem se svakom od izaslanika, bez obzira za koga su glasovali. Smatram da je to uistinu bio jedan festival demokracije, gdje smo pokazali da je HDZ jedna zrela stranka, koja je IMG 7590spremna provoditi pravi demokratski put, gdje se svatko može natjecati i svi imaju jednaka prava. Malo je nespretno izašlo prvih desetak minuta Skupštine i žao mi je zbog toga. To se više neće događati. Ostatak čitave skupštine je bio fantastičan i zahvaljujem svim izaslanicima koji su strpljivo čekali punih 6 sati rezultate i dobili novo rukovodstvo stranke i predsjednika – rekao je Darko Puljašić koji smatra da se tim koji pobjeđuje ne mijenja, a da su u tom pobjedničkom timu samo zamijenjena mjesta, te da dosadašnji predsjednik Ante Šolić ostaje zajedno s njima i da su u potpunosti svi zajedno.

- Podršku i dalje dajemo Vedranu Neferoviću kao gradonačelniku grada Požega, a kao dogradonačelnik sam i direktno uključen u izvršnu vlast gdje ću pomoći da stvorimo jedan izvrsni rezultat na slijedećim lokalnim izborima koji nas očekuju za godinu dana. Novo vodstvo će biti izabrano slijedeći tjedan na konstituiranju Gradskog odbora, u koji po funkciji ulaze Vedran Neferović kao gradonačelnik i Ante Šolić kao predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Gradskom vijeću – ističe Puljašić koji kaže da će se novo rukovodstvo više angažirati u radu s ljudima, povesti veću brigu u rješavanju problema prevelikog iseljavanja mladih, podržati gradsku i županijsku vlast.

Uz Puljašića na tiskovnoj konferenciji sudjelovao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je bio i jedan od kandidata za predsjednika požeškog HDZ-a. – Dokazali smo da je HDZ jedna demokratska stranka i da se može izabrati, odabrati i dalje funkcionirati u zajedništvu. Ako je netko očekivao neke rascjepe, toga neće biti, IMG 7593jer bez obzira tko je koga zaokružio mi svi želimo jedinstvo u HDZ-u. Želimo da se grad Požega nastavi razvijati, nastavi projekte i programe i HDZ daje punu podršku današnjem gradonačelniku i strukturi koja upravlja gradom. Moramo se pripremiti za nove izazove, nove projekte i privlačenje sredstava, te se pripremiti za lokalne i regionalne izbore – rekao je župan Tomašević, koji također smatra da se u početku dogodila mala nespretnost, na čemu se ispričao, no ipak je pobijedila demokracija. Novom predsjedniku Puljašiću je čestitao i očekuje da će nova snaga dati novi zamah. Poziva mlade ljude da se jave u i da svojom snagom zajedno osiguraju da se podigne životni standard i da ovaj grad procvjeta. HDZ je dokazao da je velika i ozbiljna stranka, a očekuje da će HDZ to pokazati i na državnoj razini, da će Vlada uskoro profunkcionirati i staviti u punu funkciju građana.

Tekst/foto: Vladimir Protić