Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 11:25

Požeški gradonačelnik Puljašić prvi dan škole najljepšim u životu zaželio svim prvašićima

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEŠKIM PRVAŠIĆIMA URUČILI PAKETIĆE DOBRODOŠLICE SA ŠKOLSKIM PRIBOROM - 

POŽEGA - Ove godine u četiri osnovne škole u gradu Požegi upisano su samo 220prvašića, što je već godinama u trendu smanjenja broja učenika. I ove godine grad Požega je za sve prvašiće pripremio Poklon paket dobrodošlice sa osnovnim školskim priborom za prve dane, prvim bilježnicama, rasporedom sati s grbom grada Požege i pismom dobrodošlice gradonačelnika Darka Puljašića za uspomenu na početak školovanja.

- Prvi dan škole je a ja sam izuzetno zadovoljan jer smo upisali i do 12 učenika više u nekim školama. Grad Požega je izuzetno zainteresiran da naši učenici budu sigurni u prometu, da budu sigurni u školi, pa ja posebno apeliram na sve sudionike u prometu, ne samo vozače automobila, nego i bicikliste, motocikliste, da paze na naše najmlađe. Oni su se tek uključili u život i moramo biti pažljivi prema njima. Grad Požega je prijatelj djece, siguran grad, a nadam se da ovaj prvi dan škole njima ostati u sjećanju. Obišli smo sve škole, vidjeli ste da na Cesarićevoj školi gradimo sportsku dvoranu, dogodine krećemo na Kanižlićevoj školi. Nastojimo da svi učenici imaju sportsku dvoranu jer to im pripada u 21. stoljeću. Grad Požega brine o cjelokupnom školstvu i trenutno je u Top 3 grada po izdvajanju za školstvo. To je naša budućnost i smatramo da je učenje i školstvo naša svijetla budućnost i da živimo dobro i kvalitetno. Naši učenici postižu dobre rezultate u učenju i natjecanjima, a očekujem da se nakon završetka školovanja vrate u naš grad koji im nudi svima kvalitetan i prihvatljiv život – istakao je gradonačelnik Puljašić prilikom obilaska OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Julija Kempfa kojima je grad Požega osnivač.

Prošle godine upisano je samo 220 učenika, dok ove godine imamo povećanje za 22 učenika prvašića, kojih sada imamo ukupno 242. Tako je upisano u OŠ D. Cesarića 76, OŠ A. Kanižlića60, OŠ J. Kempfa61 i Katoličku osnovnu školu 45 učenika.

Svi prvašići su od gradonačelnika dobili „Poklon paket dobrodošlice u školu“ koji sadrži sve osnovne stvari školskog pribora i bilježnica koje su potrebne za početak pohađanja nastave.- Vi ste nama najvažniji u ovom gradu, za sve vas mi i vaši roditelji učinit ćemo sve da vam olakšamo odrastanje i školovanje. Ovdje ćete upoznati najbolje prijatelje koji će vas pratiti kroz cijeli život, družit će te se i odrastati. Vidjet ćete da je osnovna škola baš super. O vama će se brinuti vaše učiteljice, ravnateljica a svi mi ostali, odrasli i gradska uprava brinut ćemo se da vam ništa ne nedostaje. Da bi se što ljepše sjećali svog prvog dana u školi, mi smo vam pripremili i donijeli jedan poklončić za vašu dobrodošlicu. Hvala i vašim roditeljima što su danas sa vama – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je u razgovoru s djecom, posebno o prometnim pravilima i načinu kretanja ulicom saznao da djeca već sve znaju. Mnogi od njih se već poznaju jer su nekoliko godina zajedno pohađali jedan od dječjih vrtića u gradu.