Srijeda, 29 Svibanj 2013 12:23

Investicija od 14 milijuna kuna Požegi donosi puno

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

RADOVI NA NOVOJ GLAZBENOJ ŠKOLI U ZAVRŠNOJ FAZI -

POŽEGA – Gradilište nove Glazbene škole dobro napreduje i završetak radova se očekuje do sredine lipnja. Cijeli projekt nešto kasni zbog nepredviđenih radova na samoj adaptaciji starog Vatrogasnog doma koji se nisu mogli predvidjeti, pa su stoga izazvali i dodatne troškove od 2,5 milijuna kuna, što ovu investiciju podiže na 14 milijuna kuna. No ova nova zgrada Požegi puno donosi, posebno razvoju glazbe i kulture, a najviše će donijeti razvoju Glazbene škole, koja dobiva ukupno 2.800 m2 . Sama škola dobiva tridesetak učionica sa svim pratećim prostorijama, dvije multifunkcionalne dvorane, tonski studio i veliku koncertnu dvoranu.IMG 0926

 

 - Do sada je Glazbena škola radila na pet lokacija, sa ukupnom kvadraturom od 600 kvadrata a sada će imati pet puta više na jednoj lokaciji. Počeli smo prošle godine u desetom mjesecu, a plan je bio sredina svibnja, no zbog nepredviđenih radova objekt će biti završen sredinom lipnja. Sada se izvode završni radovi. Izuzetno smo zadovoljni s izvođačem radova i zadovoljan sam s koordinacijom koju smo imali. Raspisan je i natječaj za uređenje Babukićeve ulice koja više neće biti prometna za automobile, nego će biti preuređena u IMG 0922parkiralište samo s dolaskom i odlaskom vozila – istakao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko koji je obišao gradilište da se i sam uvjeri u napredak gradnje.

 

Grad Požega je od Ministarstva znanosti već dobio 900 tisuća kuna za nabavku i opremanje škole s namještajem i gradonačelnik Ronko ističe da će i oprema biti spremna za ugradnju. - Mi smo već odabrali dobavljača za namještaj i za 15 dana će biti isporučena sva oprema. Ostaje nam još zvučna, kompjuterska oprema i glazbala koja ćemo u idućem razdoblju nabaviti. Pokrenuli smo i pitanje vezano uz Zakon o visokom školstvu da se ovdje uključi konzervatorij, pa da onda na ovu srednju školu nadograđujemo i višu školu za ton majstore, za gitaru, za tamburu i dr.