Srijeda, 20 Prosinac 2023 15:29

Svečani prijem u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana u Gradu Požega

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Tradicionalni svečani prijem u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana Grada Požega održan je u Dvorani svjetlosti Gradske knjižnice Požega. Gradonačelnik grada Požege prof. dr. sc. Željko Glavić predsjednik Gradskog vijeća grada Požege Matej Begić, zamjenik gradonačelnika prof. dr. sc. Borislav Miličević i požeško-slavonska županica Antonija Jozić pozdravili su sve uzvanike i goste te svima čestitali nadolazeći Božić i Novu godinu 2024. i zaželjeli najljepše želje, puno zajedništva, obiteljskog mira i zdravlja.

Kako je i kraj jedne kalendarske godine gradonačelnik Glavić je rezimirao i što se napravilo u proteklom razdoblju i kuda grad Požega ide u narednom razdoblju, nadolazećoj 2024. godini, i koji ga projekti očekuju, a sve u cilju poboljšanja života i životnog standarda građana Požege. Od velikih infrastrukturnih objekata završeno je postavljanje nove LED štedne javne rasvjete u cijelom gradu, uređenje Sportske dvorane, završetak najvećeg dijela Aglomeracije, uređenje I asfaltiranje nekoliko ulica, tekonstrukcija ulice dr. Franje Tuđmana, a najskorije je u novoj godini dovršenje velikog projekta Gradskog muzeja Požega, krenula je gradnja Dječjeg vrtića Pod gradom, a očekuje nas u 2024. godini najveći projekt uređenja Trga sv. Trojstva i izgradnja podzemne garaže na mjestu današnje Tržnice, izgradnja novog atletskog stadiona, novih tribina i nogometnog travnjaka na stadionu NK "Slavonija", uređenje bivšeg atletskog stadiona u amfiteatar za kulturna i umjetnička događanja. U skorijoj budućnosti to je dogradnja Dječjeg vrtića Rudinska, novog Dječjeg vrtića Mihaljevci, nova osnovna škola u Babinom viru i drugi projekti, kojima će se smjestiti sva djeca u dječje vrtiće a gradskim školama novim kapacitetima osigurati da sve pređu u jednosmjensku nastavu.

Uslijedio je glazbeni dio na klaviru Glazbene škole Požega I domjenak kojega je pripremilo osoblje Hotela Grgin dol s menijem koji potpisuje glavna kuharica Marijana Pranjić.