Petak, 22 Prosinac 2023 09:01

Pred gradom Kutjevom su visoko postavljeni ciljevi, a ključ uspjeha su bespovratna sredstva

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

KUTJEVO - Prilikom radnog posjeta Kutjevu, požeško-slavonska županica Antonija Jozić i gradonačelnik Josip Budimir održali su radni sastanak na kojemu su razgovarali o tijeku strateških projekata Grada Kutjeva. Gradonačelnik Budimir istaknuo je kako su pred Kutjevom visoko postavljeni ciljevi, a ono što je ključno u njihovom dostizanju su bespovratna sredstva koja predstavljaju snažan mehanizam podrške izvornom proračunu Grada Kutjeva.

Među ostalim, na „dnevnom redu“ našao se idejni projekt uređenja Trga graševine, projekt Fontane graševine te muzeološko rješenje Kuće graševine, ali i ostali infrastrukturni projekti za koje je izrađena projektno-tehnička dokumentacija, poput vatrogasnog doma, tržnice, dječjeg vrtića u Vetovu te pješačkih staza u Kuli i Bektežu.

68a79b34613bd5d20e47f4b496ecd8b8 2 XLDok su neki projekti Grada Kutjeva u fazi pripreme, tik do kutjevačkog vrtića, iz dana u dan, slažu se vizure Kulturnog centra čije su gradilište županica Jozić i gradonačelnik Budimir obišli u pratnji izvođača radova. - Kulturni centar je zamišljen kao centar kulturnog, poduzetničkog i društvenog života zajednice s prostorima za udruge, prostorom za promociju i plasman lokalnih proizvoda te za rad poduzetničkih potpornih institucija. Većim dijelom financijska sredstva za izgradnju objekta osigurana su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema u iznosu od 665 tisuća eura. Ovom prigodom zahvalio bih se županici Jozić i Požeško-slavonskoj županiji na kontinuiranoj podršci i potpori pri prijavi naših projekata na natječaje, ali i na pomoći koju nam pružaju u svakodnevnom radu – istaknuo je Budimir.

 

Cilj projekta vrijednog 1,2 milijuna eura je potaknuti razvoj gospodarskih i kulturnih aktivnosti uz razvoj nove infrastrukture za postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanje atraktivnosti prostora i poboljšanje kvalitete života u vinskoj prijestolnici Požeško-slavonske županije.

- Vjerujem kako nema čovjeka u Republici Hrvatskoj, a i šire, koji nije čuo za najbolja vina koja stasaju u podrumima kutjevačkih vinara, a gradonačelnik Budimir i mladi tim s kojim je okružen nastavljaju graditi projekte i priče s kojima će Kutjevo tek postati prepoznatljivo i na tome im od srca čestitam. Jedan dokaz inovativnosti i truda ljudi koji ovdje marljivo rade je i projekt Kulturnog centra čije smo gradilište danas obišli, a koji će u budućnosti biti središte gospodarskog i društvenog života žitelja Kutjeva – istaknula je Jozić.