Utorak, 02 Rujan 2014 13:26

Prvi prodan za 5 milijuna kuna hotel "Lipa"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČELA PRODAJA DIJELOVA LIPIČKOG ZRC-A U STEČAJU  -

 Bazeni, Kursalon, Wandelbahn i zemljište još čekaju kupce

 LIPIK – Krenula je prodaja dijelova nekretnina Zdravstveno rekreacijskog centra Lipik u stečaju, a prvi je prodan novo uređeni hotel "Lipa" za 5 milijuna kuna. Za ostale nekretnine ovaj puta ponuđača i ponuda nije bilo.
Na javnoj dražbi na Trgovačkom sudu u Slav. Brodu lipički hotel je kupila Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Ta je Agencija bila razlučni vjerovnik i imala je potraživanja prema ZRC-u pa je ta kupovina u stvari bila 'prebijanje' potraživanja. Što se tiče daljnje sudbine hotela, on će najvjerojatnije postati Veteranski centar kako se već neko vrijeme najavljuje iz gradske uprave. - Poznato je da smo mi o tome imali intenzivne pregovore s Ministarstvom branitelja i da su njihovi predstavnici već bili u Lipiku i razgledavali prostor. Kako je dogovoreno, daljnje aktivnosti će Agencija kao novi vlasnik hotela voditi s ministarstvom i ja imam načelan dogovor s ministrom da otvorenje Veteranskog centra bude u povodu dana oslobođenja Lipika, 6. prosinca. Sve potrebne radove na preuređenju prostora financirat će ministarstvo – kazao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.
Osim hotela "Lipa" ZRC od nekretnina još ima bazene, Kursalon, Wandelbahn i zemljište koje je na dražbi bilo 1. rujna no, ponuda za kupnju nije bilo. Vrijednost tih nekretnina procijenjena je na 22 milijuna kuna. - Nisam se ni nadao da bi ove nekretnine mogle biti prodane jer potencijalni kupci obično čekaju slijedeću javnu dražbu kada se cijena smanjuje. Novi termin za prodaju nije određen ali mi je stečajna sutkinja rekla da bi on mogao biti za oko mjesec i pol dana. Tada će početna prodajna cijena biti upola manja, odnosno, te će se nekretnine prodavati za 11 milijuna kuna. Osobno mislim kako će druga javna dražba biti zanimljiva jer već ima nekih ozbiljnih upita. Sutra tako dolaze sve to pogledati investitori iz Italije – rekao je odmah nakon dražbe stečajni upravitelj Milan Nakić.