Srijeda, 04 Veljača 2015 12:21

Sva odšteta za Požegu 84 tisuće kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VLADA RH ISPLATILA DESET PUTA MANJE IZNOSE ZA ŠTETE OD PROŠLOGODIŠNJIH POPLAVA -

POŽEGA – Nakon što su dobili rješenje od Vlade RH o isplaćenim štetama od prošlogodišnji poplava za sve koji su stradali i podnijeli zahtjeve, te na terenu izvršena procjena šteta, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, sazvao je tiskovnu konferenciju i upoznao javnost o tim nadasve umanjenim sredstvima za štete.

- Grad Požega je prijavio štetu Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a Vlada RH je krajem godine donijela Odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći, za ublažavanje posljedica elementarne nepogode korisnicima koji su pretrpjeli štetu u iznosu od 84 tisuće kuna – rekao je Neferović, uspoređujući sa procijenjenim vrijednostima stvarnih šteta od 1,35 milijuna kuna, to su deset puta i više umanjene vrijednosti, a prijavilo ih je 78 oštećenih. Od toga 9.900 kuna dobili su građani za štete u poljoprivredi, 15.352 kune dobili su građani za štetu koja je nastala na stambenim i građevinskim objektima a procjena je bila 154 tisuće kuna štete. Pravne osobe za štete u poljoprivredi dobili su 58 tisuća kuna, procijenjena šteta je iznosila je 1,17 milijuna kuna, što je i manje od 5% od štete.

Smanjenje cijena parkiranja za gospodarstvo

Grad Požega je u želji da se gospodarstvenici i obrtnici rasterete dodatnih troškova donio odluku o smanjenju mjesečnih povlaštenih karata za pravne osobe. Umjesto 400 kuna za prvu zonu mjesečna karta sada će stajati 300 kuna, a umjesto 250 kuna za drugu zonu mjesečna karta za parkiranje sada će stajati 150 kuna.

Tekst/Foto: Vladimir Protić