Subota, 04 Srpanj 2015 12:59

Uspješan projekt koji treba nastaviti

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „PETICA ZA DVOJE“ -

POŽEGA – Projekt „Petica za dvoje“ sufinanciran od strane Europske unije koji je postigao odlične rezultate i efekte u gradu Požega došao je do svoga kraja, a održana je i završna konferencija. Projektom je osigurano 32 pomoćnika u nastavi za 32 djece s posebnim potrebama na području grada Požege u tri OŠ, A. Kanižlića, D. Cesarića i J. Kempfa. Završna konferencija održana je u OŠ D. Cesarića Na konferenciji su predstavljene sve provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u okviru projekta s osvrtom na značaj pomoćnika u nastavi za učenika s poteškoćama.IMG 6421

- Projektom je obuhvaćeno osposobljavanje 32 pomoćnika u nastavi i njihovo uključivanje u rad s učenicima s teškoćama, čime se pomoglo učenicima u prevladavanju socijalno-psiholoških prepreka, olakšalo usvajanje odgojno-obrazovnih sadržaja, te im pomoglo u interakciji s vršnjacima. Kroz projekt je zaposleno 32 osobe koje su bile na Zavodu za zapošljavanje, koje su na taj način riješile pitanja egzistencije sebe i svojih obitelji. Projekt se pokazao u potpunosti uspješan i mi sada čekamo raspisivanje natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za slijedeću školsku godinu. Projekt je pripremljen, a imamo potrebe za oko 40 učenika, tj. 40 pomoćnika u nastavi – istakla je Ida Neruda, voditeljica projekta.

Učenicima s poteškoćama provođenje ovog projekta olakšava integraciju, njihov razvoj, povećava mogućnost upisa u redovne škole, unapređuje kvalitetu njihovog školovanja te povećava zapošljivost nezaposlenih osoba registriranih na tržištu rada.

Tekst/foto: Vladimir Protić