Petak, 24 Srpanj 2015 12:29

Obogaćena turistička ponuda izletišta Jankovac

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PARK PRIRODE PAPUK DOBIO NOVI EKO CENTAR -

JANKOVAC - Kako bi se gosti i posjetitelji što ugodnije osjećali na omiljenom izletištu Jankovac u Parku prirode Papuku obogatili su turističku ponudu. Na raspolaganju sada imaju novouređen eko centar u sklopu kojega se nalaze mnogi sadržaji, od dvorane za školu u prirodi i slične edukacije do suvenirnice.

Ovaj projekt vrijedan oko tri i pol milijuna kuna poduprlo je Ministarstva PPP STAZAzaštite okoliša i prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
- Mi smo željeli ovaj atraktivan prostor park šume oplemeniti jednim krasnim objektom kao što je Eko-točka Jankovac koji ima i sanitarni čvor s bio pročistačem. Ovim smo projektom htjeli poboljšati suživot čovjeka i prirode kako bi stavili prirodu u službu čovjeka ali i čovjeka u službu prirode - rekla je Kristina Kožić, ravnateljica JU Park prirode Papuk.

S eko točkom ujedno je zaokružena turistička ponuda Jankovca, tog najznačajnijeg izletničkog lokaliteta u Parku prirode Papuk.

- Tijekom prošle ali i ove godine puno smo truda uložili kako bi Park šumu Jankovac učinili što zanimljivijim posjetiteljima te kako bi svima njima koji tu dolaze približili njegovu ljepotu. Uz jankovačka smo jezera napravili i stazu prilagođenu osobama s posebnim potrebama a koje mogu koristiti i drugi posjetitelji. Uz to uredili smo i dječje igralište te ovaj objekt Eko točke, gdje sada naši posjetitelji ovdje u Park šumi mogu provesti i više dana. Kako je Eko točka napravljena u neposrednoj blizini Planinarskog doma Jankovac koji može osigurati prehranu i smještaj s ovim novim objektom mi smo osigurali da se tu mogu organizirati i višednevne radionice, stručni sastanci i slično - doznajemo od ravnateljice Kožić.

U Parku prirode Papuk zainteresirani su za realizaciju i ostalih projekata koji će obogatiti turističku ponudu. Riječ je o projektu Eko kampa u Velikoj i adrenalinskom parku u sklopu kojega bi se mogle održavati i škole u prirodi.
S novim turističkim sadržajima tako će ovaj dio Slavonije gostima i izletnicima biti još zanimljiviji.

Tekst/foto: Vladimir Protić