Utorak, 06 Listopad 2015 14:27

Grad iznajmljuje potkrovlje svoje zgrade

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

13. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PAKRACA -

PAKRAC - Sjednica Gradskog vijeća Grada Pakraca, 13. po redu, sazvana radi usvajanja tri odluke vezane za raspisivanje izbora za Mjesne odbore prema kojima bi se ti izbori mogli održati paralelno uz parlamentarne izbore radi uštede. Na sjednici je prisustvovalo 13 vijećnika koji su četiri točke dnevnog reda bez velike rasprave usvojili jednoglasno za dvadesetak minuta, a Aktualnog sata nije ni bilo.

Pred vijećnike je gradonačelnik Davor Huška stavio odluku o razrješenju članova Gradskog izbornog povjerenstva sa 12. sjednice Gradskog vijeća Grada Pakraca i imenovanju novih članova. U raspravi pročelnik Tomislav Petrač obavijestio je vijećnike kako je nakon 12. sjednice vijeća poslan upitIMG 5903 Ministarstvu uprave RH vezan za održavanje izbora na isti datum odakle je stigao odgovor kako ne postoji nikakva zapreka da se tako ne postupi. Stoga je gradsko poglavarstvo Grada Pakraca pripremilo ove tri odluke. Predstavnici klubova vijećnika HDZ-a i SDP-a, Miroslav Ivančić i Dragan Marin, su podržali ove odluke. „Podržat ćemo jer se postiže ušteda“, rekao je Ivančić. Dok je Marina dodatno zanimalo koliko će iznositi troškovi izbora. „Realno mi ćemo troškove svesti maksimalno na 10.000 kuna u što su uključeni troškovi tiskanja glasačkih listića, obavješćivanja građana te troškovi za potrošenu električnu energiju na glasačkim mjestima“- odgovorio je gradonačelnik Huška.

Pročelnik Petrač izvijestio je vijećnike i o odluci gradonačelnika Huške koja se iznenada našla pred njima. „Dobili smo pismo namjere jednog teleoperatera, a 2.000 kn mjesečno nam je ponuđena minimalna cijena. Na krovištu gradskog poglavarstva može biti do tri različite antene, a da se signali međusobno ne ometaju. U roku mjesec dana od puštanja u rad teleoperater mora provesti inspekciju koja mora pokazati da emitiranje signala nije štetno za zdravlje ljudi“ - rekao je Petrač. Ponovno su predstavnici klubova vijećnika izrazili podršku za davanje krovišta u najam teleoperateru zbog ostvarivanja dodatnih prihoda u gradskom proračunu. „Svaka kuna dobrodošla je gradskom proračunu.“, rekao je Ivančić. Marin je predložio da se potraži analiza neovisnog tijela koje bi potvrdilo da antena neće imati štetan utjecaj na IMG 5629zdravlje ljudi jer se radi o gušće naseljenom području, a tako bi se opravdala odluka vijećnika, predstavnika gradske vlasti i zaštitilo građane. Gradonačelnik Huška je istaknuo kako teleoperater u roku mjesec dana mora podnijeti rezultate o ne štetnosti antene. „Već desetak godina stoji antena nama u susjedstvu gdje svakodnevno obavljamo svoj posao.“ - podsjetio je Huška na antenu iznad poštanskog ureda u Pakracu koja se praktički nalazi na istoj zgradi.

Miroslav Ivančić predložio je da vijećnici svoju naknada u iznosu od 500 kuna za ovu sjednicu preusmjere za liječenje dvojice hrvatskih branitelja koja su oboljeli od tumora, a žive u Pakracu i Gornjoj Obriježi. Vijećnici su prihvatili inicijativu tako da je sjednica završena s humanom i plemenitom gestom.

Tekst/foto: G. V.