Utorak, 26 Siječanj 2016 21:54

Vi ste promotori ali i kritičari našeg rada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA DAN ZAŠTITNIKA NOVINARA FRANJE SALEŠKOG PRIJEM ORGANIZIRALA PLETERNIČKA GRADONAČELNICA ANTONIJA JOZIĆ -

Nastavljajući tradiciju koju je uveo nekadašnji gradonačelnik grada Pleternice, sadašnji zastupnik u Saboru RH, Franjo Lucić, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić je na blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara organizirala prijem i svečani ručak u Hotelu Grgin dol za djelatnike medija i novinare. Ujedno je najavila i skoro obilježavanje 20 godina od kako je Pleternica dobila status grada, 17. siječnja 1997. god., koje će biti svečano obilježeno. Priprema se i izdavanje foto monografije Pleternice u tih 20 godina.

- Nekih novinara na žalost više nema među nama. Mijenjamo se ali došli su i neki novi ljudi u ovaj medijski prostor a moja želja je da se dobra suradnja sIMG 1239 gradom Pleternicom nastavi. Realno i korektno se do sada prenosili sve što se dešava na ovom području, pa i grada Pleternice, pa želim da se to nastavi i u budućnosti. Vi ste naši promotori, ali i kritičari našeg rada, koji mi možda ne vidimo na taj način i u tome nas korigirate – rekla je gradonačelnica Jozić, na prijemu na kojem je nazočio i Franjo Lucić ne želeći prekinuti dobru tradiciju.

Pleternica je grad koji bilježi znakovit rast i razvoj, posebno u komunalnoj infrastrukturi i opremanju grada, sa velikim i primjetnim uzletom zadnjih desetak godina. To su zamijetili brojni mediji cijele Hrvatske, jer unatoč malom proračunu od 6 milijuna kuna, u Pleternici su investicije zahvaljujući projektima i 50 milijuna kuna. Zadovoljna je gradonačelnica Jozić tim statusom u medijima i voli da o Pleternici drugi pričaju više nego oni iz gradske uprave. – Tako sam naletjela i na članak koji naš grad od strane stručnjaka za energetiku i zaštitu okoliša proglašava najpozitivnijim u 2015. godini, zajedno uz papu Franju i jednu privatnu tvrtku. To smo si priskrbili svakako našim energetskim projektima i našom strategijom u kojoj uz izgradnju još nekoliko energetskih objekata želimo do 2020. godine postati energetski neovisan grad po pitanju energije za javne potrebe – dodala je gradonačelnica Jozić, koja u planovima već ima zacrtano gradnju nove mini hidrocentrale na rijeci Orljavi i solarnih elektrana na javnim zgradama grada Pleternice.

Tekst/foto: Vladimir Protić