Petak, 21 Lipanj 2019 10:12

Za članove Kuglačkog kluba Obrtnik prijem u Požeško-slavonskoj županiji

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POSEBAN USPJEH U KUGLAČKIM NATJECANJIMA OSTVARILI SU NAJMLAĐI KUGLAČI A SVJETSKA PRVAKINJA U KUGLANJU ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE JE ŽELJKAPEŠKA IZ KLUBA -

požega - U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održan je prijem vodstva i članova Gradskog kuglačkog saveza Požega i Kuglačkog kluba „Obrtnik“ Požega. Ugostio ih je zamjenik župana Vedran Neferović te im čestitao na značajnim aktivnostima i rezultatima koje su ostvarili u posljednje vrijeme.

Kuglački klub Obrtnik iz Požege prošle je godine proslavio 50 godina rada te sadrži mnogo uspješnih pojedinaca, a posebno se ponosi svojim najmlađim članovima koji već ostvaruju izvrsne rezultate. Uz predsjednika Gradskog kuglačkog saveza Miljenka Crnjca, rezultate su predstavili predsjednik kluba “Obrtnik” Željko Domazet, trener kluba Željko Lončar, ovjenčana brojnim medaljama, aktualna svjetska prvakinja u kuglanju za slijepe i slabovidne Željka Peška te mlade članice i članovi.

- Doista se rade sve aktivnosti koje je rekao gradonačelnik i ponosni smo što smo ovdje kako bi prezentirali izvrsne rezultate. Ovdje je naših 11 “narančica”, ali proširujemo kuglanje i dalje i sve je više mladih - rekao je predsjednik kluba Željko Domazet koji je ovom prilikom uručio zahvalnicu imenovanu na župana Alojza Tomaševića, za iskazanu podršku kuglačkom sportu i klubu.

- Točno je godinu dana od kako smo započeli lijepu sportsku priču i prezentirali ideju o promoviranju kuglačkog sporta među mladima, pokrenuli prvu školu kuglanja i prvi rezultati su izvrsni i to na državnoj razini. Požeško kuglanje ima tradiciju, ima uspjeha i da bi se to nastavilo, bilo je neophodno početi raditi s mladima. Osnovna želja bila je da se kod djece ostvari razvoj motoričkih sposobnosti, a pri tom dolazi i do razvoja psiho-socijalnih potencijala. Naša škola kuglanja osnovna prošle godine imala je 46 polaznika, a ostalo je njih 11 koji su registrirani u klubu te su išli na natjecanja. Osnovana je međužupanijska liga, uz Požegu tu su Bjelovar, Sisak, Pakrac, Novska i Nova Gradiška. Odigrano je ukupno deset kola i od prvih utakmica do zadnjih vidljiv je rast rezultata naših natjecatelja, no osnovni cilj je bio promocija kuglanja pri čemu moram pohvaliti i djecu i roditelje. Rezultatski smo prezadovoljni, a sve se to potvrdilo s Državnim prvenstvom za pomladak gdje imamo državnog prvaka 11- godišnjeg Luku Jazvića, u kategoriji djevojčica U-12 imamo treću u Hrvatskoj Neru Bakić, a i drugi su ostvarili izvrsne rezultate - rekao je trener Željko Lončar, voditelj škole kuglanja iz koje su proizašli mladi kuglački talenti okupljeni u Ekipu Naranči, koji su već u svojim početcima, iznenađujuće i za trenera Lončara, ostvarili visoki plasman.