Utorak, 04 Veljača 2014 19:42

Proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i klubova te dodjela Trofeja Požeškog sportskog saveza

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PROGLAŠENI NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI I KLUBOVI POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA ZA 2013. GODINU  -

Najsportaši seniori Tea Scania Đakić i Matej Jaroš

POŽEGA – Na svečanosti u Gradskom kazalištu Požega proglašeni su najuspješnije sportašice, sportaši, klubovi i treneri te dodijeljen Trofej Požeškog sportskog saveza Grada Požege za 2013. godinu. Na prijedlog klubova i saveza komisija sastavljena od pet članova Izvršnog odbora saveza i četiri novinara iz lokalnih medija izabrala je najbolje.
 - Ovdje zaključujemo jednu kalendarsku godinu u sportu, a sport u svakom gradu je ogledalo uspjeha i razvoja. Mnogi gradovi imaju svoj sportski identitet, a grad Požega u jednom trenutku nije na onoj razini kao što bi mi nošeni našim emocijama željeli. No moramo se zapitati koliko realno u današnje vrijeme naši sportaši mogu pratiti one zahtjeve koji se u sportu pojavljuju, koliko smo kao sredina zreli da ih podržimo. Što sve to moramo napraviti da bi olakšali njihov sportski razvoj, da bi rezultati u gradu Požegi bili na zadovoljstvo svih nas – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je uz dopredsjednike Tomislava Čabraju, dr. Vladu Drkulca i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i dodijelio trofeje najboljima.
U kategoriji perspektivnih sportaša nagrade su dobili: Tara Stipanović, Monika Sigurnjak i Lucija Kovač, odbojka, Nikola Piper i Nikola Bunčić, tenis, Antonia Nigović, Tea Čavec, Gabrijela Jurić i Lana Tušek gimnastika, Marko Gelenčir i Enio Stipanović rukomet, Lovro Bošnjak i Antonio Blažeković moto cross, Ana Vojtulek i Lorena Soldo košarka, Bruno Raguž, Tin Ujević, Roko Anić i Filip Margeta nogomet, Maja Grgić badminton, Dea Pavičić biciklizam, Tomislav Soldić, David Lojber, Jakov Janček i Luka Mršić nogomet, Robert Bakić kuglanje, Zvonimir Brekalo streljaštvo i Karlo Andrišek kickboxing.
U kategoriji kadetkinja: 3. mjesto Eva Stapić, odbojka, 2. mjesto Monika Stazić, košarka, 1. mjesto Tonka Pavelić gimnastika. U kategoriji kadeta: 3. mjesto Mihael Jugović, boks, 2. mjesto Tibor Kakuk, šah, 1. mjesto Erik Hajpek, šah.
U kategoriji juniorki: 3. mjesto Andrea Došlić, gimnastika, 2. mjesto Petra Lovrić, košarka, 1. mjesto Karla Glasnović, odbojka. U kategoriji juniora: 3. mjesto Fabrio Novak, nogomet, 2. mjesto Leon Abramović, košarka, 1. mjesto Tomislav Ivčetić, kickboxing.
U kategoriji sportaša s invaliditetom: 3. mjesto Željka Peška kuglanje, 2. mjesto Vlado Deanović, kuglanje, 1. mjesto Stjepan Matijašević boćanje. Sportske udruge osoba s invaliditetom: 3. mjesto ŠU slijepih Zlatna dolina, 2. mjesto Kuglački klub gluhih Valis aurea, 1. mjesto Boćarski klub Nada.
U kategorija seniorki: 3. mjesto Maja Grdiša, streljaštvo, 2. mjesto Kristina Soldo, košarka, 1. mjesto Tea Scania Đakić, kickboxing. U kategoriji seniora: 3. mjesto Zoran Špoler, streljaštvo, 2. mjesto Miroslav Kolobarić, body building, 1. mjesto Matej Jaroš moto cross. Posebnu nagradu dobio je Danijel Parac, power lifting, državni, balkanski i europski prvak.
U kategoriji ženskih klubova: 3. mjesto Stolnoteniski klub Požega, 2. mjesto Ženski odbojkaški klub Vallis Aurea, 1. mjesto Ženski košarkaški klub Požega. u kategoriji muških klubova: 3. mjesto Građansko streljačko društvo Požega 1871, 2. mjesto Športski nogometni klub Slavonija, 1. mjesto Moto klub Požega Promet.
U kategoriji sportski treneri godine nagrade su dobili Vladimir Englman, trener ženskog i muškog košarkaškog kluba, Krešo Poleti, trener nogometa, Ana Đurčević, trenerica odbojkaškog kluba, Igor Krizmanić, trener kickboxinga.
Trofej Požeškog sportskog saveza dobio je Brdsko biciklistički klub Požega, koji je već nekoliko godina u vrhu slavonskog i hrvatskog biciklizma, a ove godine obilježavaju 10. godišnjicu kluba.
Trofej pojedinca za životno djelo u sportu dobila je mr. sc. Ljiljana Miletić, rođ. Pirc, koja je bila aktivna i odnosila pobjede u skijanju, gimnastici, plivanju, koturanju, stolnom tenisu a kasnije je vodila školu klizanja te i danas nastupa u stolnom tenisu za veterane Požege.
 - Ovo priznanje mi znači puno i nisam to očekivao jer je konkurencija bila velika. Počašćen sam i laska mi ova titula, a nadam se da ću i u ovoj godini braniti tu titulu. Godina iza mene je bila ne tako sjajna, trebao sam biti prvak Hrvatske, no nekoliko pehova krajem sezone i na kraju sam završio drugi. Bio sam s reprezentacijom na Svjetskom kupu nacija što je najveće natjecanje u moto crossu i tamo sam bio najbolji pojedinac. Nova sezona samo što nije krenula i ja još neznam zbog teške situacije u sportu, a moto sport je malo skuplji sport. Teško je pronaći sponzore, moram nabaviti novi motor, no nadam se da ću do prve utrke koja se vozi kod nas u Požegi na stazi Vilare riješiti sve probleme – istakao je Matej Jaroš nakon primanja pehara za najboljeg sportaša seniora.
 - Drago mi je da sam proglašena za najbolju sportašicu grada Požege i stvarno to nisam očekivala. Ostala sam bez teksta i zaista mi puno znači da je to netko primijetio. Već nekoliko godina sam uspješna u kickboxingu, pretprošle godine sam imala i bolje rezultate. U kickboxingu ostajem i dalje a mislim da ću u ovoj godini ostvariti i bolje rezultate – rekla je 19-godišnja Tea Scania Đakić.