Srijeda, 12 Veljača 2014 11:04

MNK Papuk uvjerljivo prvi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

2. ŽUPANIJSKA MALONOGOMETNA LIGA  -

POŽEGA – Odigrane su sve utakmice posljednjeg, devetog kola 2. Županijske malonogometne lige. Prvak Papuk je u posljednjem kolu bio bolji od Birtijce rezultatom 6:3. Tako su Veličani pobjedom proslavili prvo mjesto i plasirali se u 1. Županijsku malonogometnu ligu. Papuk se prije dvije sezone već natjecao u 1. ŽMNL ali su prošle sezone pauzirali. Zbog toga su se povratkom u natjecanje morali uključiti u najniži rang a to je 2. ŽMNL. Vladorena je pobjedom nad Zarilcem rezultatom 9:2 potvrdila odlično drugo mjesto. Taj klub prošle dvije sezone nije osvojio niti jedan bod u 2. ŽMNL a ovu sezonu su igrači Vladorene završili u samom vrhu ljestvice.
U općinskom derbiju koji je ponudio odličan futsal, Skenderovci su dvadeset sekundi prije kraja došli do pobjede protiv Brestovca. Utakmica je završila rezultatom 4:3 što je Skenderovcima osiguralo odlično treće mjesto. Pleternica je rezultatom 7:4 bila bolja od Javnog prijevoza Legac. Pleterničani su pola prvenstva vodili zanimljivu borbu za prvo mjesto s Papukom ali su početkom priprema NK Slavije ostali bez nekoliko igrača što se odrazilo na lošije rezultate u posljednjim kolima te su sa drugog pali na četvrto mjesto. Pošto je riječ o novoosnovanom klubu koji od ove sezone prvi puta sudjeluje u službenoj ligi, u MNK Pleternici mogu biti zadovoljni ovim rezultatom.
Derbi začelja između Plamena i Botafoga završio je bez pobjednika rezultatom 4:4. Papuk (Velika) je prvi sa 25 bodova, druga je Vladorena (Požega) sa 19, Skenderovci na trećem mjestu imaju 18 bodova a Pleternica na četvrtom ima 17 bodova. JP Legac je sezonu završio na petom mjestu sa 12 bodova. Od šestog do osmog mjesta su tri kluba sa osvojenih 9 bodova. To su Birtijca (Šumanovac), Brestovac i Zarilac. Plamen (Požega) je svoju prvu sezonu završio na devetom mjestu sa 7 bodova koliko je skupio i posljednji Botafogo (Jaguplije).