Srijeda, 26 Ožujak 2014 10:38

Državno prvenstvo seniora i mlađih kadeta u judu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 JUDO KLUB JUDOKAN POŽEGA NA DVA NATJECANJA  -

PODSUSED - U subotu 22.03.2014. godine članovi požeškog Judo kluba „Judokan“ su sudjelovali na državnom prvenstvu seniora i mlađih kadeta održanom u SD Sutinska vrela u Podsusedu. Nastupilo je sveukupno 250 mlađih kadeta iz 40 klubova, dok je u uzrastu seniora nastupilo sveukupno 180 natjecatelja iz 36 klubova.

- I ovaj put sudjelovanje je bilo više nego uspješno, jer su požežani opet dokazali da radom i upornošću postižu vrhunske rezultate. Kod seniorki Katarina Skeledžić osvojila je treće mjesto, a Marina Kljajić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju, tijesno izgubivši u finalu od državne prvakinje. Kod mlađih kadetkinja Monika Pavličević je u iznimno jakoj konkurenciji osvojila treće mjesto i brončanu medalju – istakao je Vjekoslav Radić, predsjednik požeških judaša.

 Međunarodni turnir Laktaši u BiH
LAKTAŠI - Dok su se mlađi kadeti i seniori borili u Podsusedu, naši mlađi džudaši nastupili su u Laktašima u susjednoj BiH na velikom međunarodnom judo turniru. Na turniru je prijavljeno ukupno 800 natjecatelja od najmanjih uzrasta do seniora iz 60 klubova iz 12 zemalja.
Bruno Vuković osvojio je prvo mjesto, Luka Radić i Rafael Skeledžić su bili srebrni, Filip Mjertan se okitio broncom, a najmlađi sudionik Ivano Pisker probio je led velikih natjecanja nastupivši po prvi put na turnirima i osvojio četvrto mjesto.

 Međunarodni turnir „Turopoljska frka“ Velika Gorica
VELIKA GORICA - Na međunarodnom judo turniru Turopoljska frka koji se održava u Velikoj Gorici sudjelovalo je 35 klubova iz 7 zemalja, sa ukupno 350 natjecatelja. - I ovaj put sudjelovanje je bilo više nego uspješno, jer su Požežani opet dokazali da pod palicom trenera Dane Milobare postižu vrhunske rezultate. Dva dečka i tri djevojčice starosti od 7 do 15 godina vratilo sa 5. medalja – kaže predsjednik Vjekoslav Radić.
Luka Radić i Monika Markanjević osvojili su brončane medalje, Monika Pavličević je bila srebrna, dok su Marta Pamuklić i Bruno Vuković osvojili prva mjesta i zlatne medalje. Na turniru od naših džudaša posebno se istaknuo Bruno Vuković koji je u sve 4. borbe atraktivno svladao svoje protivnike.