Nedjelja, 30 Ožujak 2014 14:16

3. HNL - istok - 20. kolo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pobjeda pokrila skromnu igru

 SLAVONIJA – ĐAKOVO CROATIA   1:0
POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Davor Kuzmić (Slav. Brod). Pomoćnici Severinac (N. Kapela) i Sokić (N. Gradiška).
STRIJELAC: 1:0 – Pavelić (10.-11m).
SLAVONIJA: Rezo (od 85. Bošnjak -), Pavelić, Jan Neruda, Jo. Neruda, Berdi, Golik, Darmopil, Jagodić, (od 82. Včelik), Novak, (od 68. Žiška), Peharda. Trener Željko Mitrović.
ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Križanović, Stipanović (od 83. Borko), B. Nikolić, Abramović. (od 12. Piplica), Mašić, Klemen, Grgačević, Krajček, Z. Nikolić ( od 70. Bošković). Trener Damir Lelas.
CRVENI KARTON: Begović (12).
IGRAČ UTAKMICE Mile Pavelić.
Utakmica između Slavonije i Đakovo Croatie je proglašena derbijem 20. kola, no ono što su prikazale obje momčadi, što se tiče kvalitete nogometa bilo je vrlo skromno. Prvo poluvrijeme je bilo u znaku Slavonije, koja je vrlo brzo ostvarila rezultatsku i brojčanu prednost i kroz ne baš dopadljivu igru stvorila još tri vrlo izgledne prilike. Već u 10. minuti Peharda je srušen u kaznenom prostoru zahvaljujući dosta nespretnom startu jednog igrača Đakova. Najstrožu kaznu uspješno je realizirao Pavelić i Slavonija je povela s 1:0. Već u 12. minuti nova prilika za Slavoniju za povećanje rezultata. Na dubinsku loptu iza leđa obrane Đakovčana utrčao je Pavelić, a vratar Begović je napustio kazneni prostor. Pavelić je bio brži i pokušao je prebaciti loptu prema praznom golu, no Begović hvata loptu i sprečava njen odlazak u gol. Begović mora napustiti igru i gosti nastavljaju igrati s 10 igrača, a slobodni udarac za Slavoniju nije dao rezultat. U 25. minuti veliku priliku za povećanje rezultata imao je Peharda nakon prodora Pavelića po desnoj strani. Na centriranu loptu svega 6-7 metara od Piplice Peharda šalje loptu preko gola. U 44. minuti Piplica spašava svoja vrata presijecanjem lopte nakon što je Golik izbacio Pehardu, koji je tražio drugu stranu terena i Piplica je odlično reagirao. U drugom poluvremenu u 55. minuti Novak je mogao povećati rezultat no njegov je šut s 5 metara završio u stativi. Još jednu priliku za pogodak imala je Slavonija u 65. minuti no istakao se Piplica. Gosti su opasno zaprijetili u 66. minuti ali padom u noge Rezo spašava svoja vrata. Čini se da je ova intervencija bila uzrok njegove zamjene u 85. minuti i do kraja susreta ništa se značajnije nije događalo na terenu, pa je tako Slavonija zasluženo došla do tri boda, ali igrači su ostali dužni svojim navijačima koji su od njih očekivali bolji nogomet.