Srijeda, 02 Travanj 2014 09:46

Godišnja skupština tenis kluba Požega

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Povećati članstvo djece i žena u klubu -

POŽEGA – Danas Tenis klub Požega ima 105 članova, što je smanjenje članstva u nekoliko posljednjih godina, pa je jedna od odluka da se smanji članarina za žene prihvaćena jednoglasno jer je u klubu ostalo samo nekoliko žena. Iako se klub financira isključivo od članarine i najma tenis terena, te marketingom od najma reklamnih površina, od Požeškog sportskog saveza dobivaju samo 15.000 kuna, članarina od 500 kuna ocjenjena je velikom u današnje vrijeme te je za žene znatno snižena. Pred Izvršni odbor, kojemu su dodani novi članovi Mario Šegota, Željko Sliško i Nataša Fazekaš postavljen je i zadatak angažiranja više djece, posebno kroz školu tenisa, te u natjecateljskom dijelu. Prošle godine 45-ero djece je išlo u školu tenisa a plan je za ovu godinu bar 60 djece. Tenis klub ima i profesionalnog trenera, voditelja škole za početnike i one malo veće koji se pripremaju za IMG 2687natjecateljski dio.
- Prošle godine organizirali smo 11 turnira za djecu i mlade od kojih je 5 HTS-ovih turnira. Ove godine ćemo organizirati 3 otvorena prvenstva za djecu do 10, 12 i 14 godina. Financijskim planom moramo osigurati 234 tisuće kuna za normalan rad kluba, što je teško u današnje vrijeme. Samo za osobne dohotke trenera i domara mora se osigurati 130 tisuća kuna, za školu tenisa 22 tisuće kuna, troškove odlaska na turnire i natjecanja naših natjecatelja, te troškove organizacije turnira za mlade i ostale kategorije u kojima smo mi domaćini. Od prošle godine organiziramo i Memorijalni turnir Spasoje Spaso Raguž – rekao je Bruno Horvat, predsjednik Tenis kluba Požega.
Članovi kluba natječu se u 3. HTL istok i ove godine su treći, Veterani se natječu u ligi Slavonije i Baranje, gdje su zauzeli drugo mjesto, a natječu se i u Hutovoj ligi na nivou Hrvatske za veterane gdje su treći. Žene se natječu u Ženskoj veteranskoj ligi koja je organizirana na razini Slavonije, u kojoj se natječe pet ekipa žena starijih od 30 godina. Požežanke su zauzele treće mjesto, a od proljeća se namjeravaju bolje organizirati, a očekuju i nove članice u klubu jer ih više nema dosta za ekipu.
Na kraju Skupštine dodijeljene su medalje i pehari najboljima u klupskom prvenstvu TK Požega u parovima i pojedinačno, a nagrade je uručio Nino Abramović, predsjednik Požeškog sportskog saveza.