Četvrtak, 22 Svibanj 2014 11:37

Veliki debakl Slavonije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL Istok - 28. kolo  -

 SLAVIJA - SLAVONIJA 5:0

 PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 500. Sudac Lučić (Vinkovci).

 STRIJELCI: 1:0 – Majstorović (17), 2:0 – Vukoja (19). 3:0 – Antunović (72), 4:0 – Šubara (80), 5:0 – Jakovljević (90).

 SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Kvaternik (od 46. Abramović), Majstorović, Vukoja, V. Ančurovski, Antunović (od 77. H. Ančurovski), Valentić, Šubara (od 84. Jakovljević), I. Peharda, Marčinković. Trener Dalibor Bognar.

 SLAVONIJA: Rezo, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević (od 54. Josip Neruda), Tomić, Berdi, Golik, Parmaković, Zeba, Novak (od 41. Vasić), M. Peharda (od 63. Včelik). Trener Željko Mitrović.

 CRVENI KARTON: Rezo (39).

 U derbi utakmici 28. kola Treće HNL koja je igrana s pomakom od tri dana zbog poplava u gradu Pleternici, domaća Slavija je nanijela katastrofalan poraz Slavoniji. Slavija je zasluženo pobijedila i ponizila igrače Slavonije, koji su djelovali kao da su zalutali na igralište. Slavija je došla u vodstvo u 17. minuti nakon što je Majstorović izveo slobodan udarac s oko 18 metara malo s desne strane. Vratar Slavonije Rezo samo je promatrao dok je lopta završila u njegovoj lijevoj strani vrata. Još se veselje navijača Slavije nije stišalo a Vukoja je povisio vodstvo. Vukoja je imao loptu na oko 30 metara od gola Slavonije i odlučio se na šut. Lopta je završila u samom gornjem lijevom kutu gostujućeg vratara koji je pokušao nešto učiniti, no njegova intervencija nije pomogla. U 39. minuti Antunović je pobjegao dosta sporoj obrani Slavonije i vratar Rezo je napustio kazneni prostor te rukom zaustavio loptu. Nakon toga Rezo je morao u svlačionicu i Slavonija je nastavila utakmicu s 10 igrača. U drugom poluvremenu igra Slavonije se nije promijenila i s igračem manje i hodanjem igrača Slavonije, ništa dobrog se nije moglo očekivati. U 72. minuti Antunović je u skoku na rubu kaznenog prostora bio viši od vratara Vasića i lopta se našla u nebranjenom golu. Slavija igra racionalno i koristi greške Slavonije u obrani, pa je Šubara iskoristio povratnu loptu u 80. minuti i postigao pogodak za 4:0. Kada se očekivao kraj ove vrlo neugodne utakmice za Slavoniju u 90. minuti Parmaković na opće iznenađenje loptu koja mu ide u noge propušta, što koristi Jakovljević i postavlja konačan rezultat od 5:0. Ovaj rezultat Slavonije otvoriti će dosta pitanja vezanih za ponašanje i odgovornost igrača prema obvezama u klubu za koji igraju.