Petak, 23 Svibanj 2014 12:40

Požeški sportski savez predstavio uspješne klubove

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Stekli uvjete za viši rang natjecanja

 POŽEGA – Čelnici Požeškog sportskog saveza, Nino Abramović, predsjednik, Tomislav Čabraja, dopredsjednik i Željko Mitrović, glavni tajnik predstavili su na tiskovnoj konferenciji 6 požeških klubova koji su postigli dobar uspjeh i stekli uvjete za prelazak u viši rang natjecanja. No realno sagledavajući financijsku stanje i nove i veće izdatke koje bi od njih tražilo igranje višeg ranga, neki klubovi ipak ostaju u manje zahtjevnim ligama. – Oni su u svojim ligama protekle sezone izborili plasman u viši rang. Mi smo održali sastanak i odlučili tko će dalje, te se dogovorili kako ćemo rasporediti sredstva koja dobivamo od grada, te ističemo da smo svi donijeli odluku, da bi u nekim klubovima bilo puno bolje da se pojača rad s mlađim dobnim kategorijama – rekao je predsjednik Abramović ističući da se ovaj način financiranja prijevoza klubovima, sudaca i kotizacija pokazao kao jedan od najboljih načina u Hrvatskoj. Sportaši primjećuju i jako im je drago što se uređuju i sportski objekti, a financiranje trenera je još samo jedan dobar prijedlog.
Šah klub Požega je izborio plasman u 1.A ligu, a Nenad Vlašić, sportski direktor kluba je istakao da zbog gotovo jednakih troškova 1.B lige oni idu u natjecanje u viši rang 1.A ligu. Pohvalio je novi način financiranja klubova od strane grada i iskoristit će pomoć grada za financiranje stručnog trenera.
Muški rukometni klub Požega je procijenio da im je preskupo ići u viši rang, a trener Danio Anić, kaže da su ove godine postigli najbolji rezultat u posljednjih 15-tak godina, jer su završili kao drugi u 2.HRL. – Klub je dobio veliku pomoć od grada Požege i saveza jer je financiranje putovanja na utakmice zaista olakšalo nastupanje klubovima. Sada smo u odličnoj situaciji jer putujemo autobusom i ta pomoć grada je sigurno pomogla i u ostvarivanju ovakvih dobrih rezultata – kaže trener Anić.
Kruno Prpić, dopredsjednik ŠNK Slavonije je istakao da se provodi reorganizacija 3. HNL u kojoj oni ostaju, no spajanjem dvije lige dobivaju veće troškove putovanja. – Trenutno smo na vodećoj poziciji. Omladinski pogon kojega Slavonija ima najveći, čak 170 djece s šest trenera. S ovim dijelom financiranja prijevoza na natjecanja od grada i saveza nama je sada lakše.
Ženski košarkaški klub Plamen Požega je i prije četiri godine istupio iz 1. lige jer je financijski prezahtjevna. - Naredne tri godine svake godine smo ostvarivali pravo nastupa u višem rangu natjecanja, međutim problem su bile financije. Ove godine donijeli smo odluku da zbog stabiliziranja udruge nećemo ići dalje, jer od toga imaju samo koristi nacionalni savezi, suci i strani igrači koje treba dovesti. Najmanje od toga ima požeška košarka. – rekao je trener Vlado Englman, kojega veseli što će grad Požega uz prijevoz, suce i kotizaciju plaćati i stručnog trenera.
Ana Đurčević iz Ženskog odbojkaškog kluba Valis Aurea, koji je osvojio plasman za ulazak u 1.B odbojkašku ligu, kaže da će sada osim slavonskih klubova igrati sa svima iz sjeverne Hrvatske, do Karlovca. – Mi ulazimo u viši rang jer nam do sada uvijek kvalitetne igračice odlaze igrati kod prvoligaša, konkretno u Novu Gradišku. To je problem jer kada napravite igrača on ode u drugim klub jer svi žele igrati u višem rangu. Plaćeni prijevoz puno nam znači jer ne moramo više razmišljati kako doći do odredišta i zahvaljujemo se gradu Požegi i Požeškom sportskom savezu.
Najbolji uspjeh do sada je postigao i Muški odbojkaški klub Sokol, a Krešimir Prpić, predsjednik kluba, ističe da su ovaj novi način financiranja klubova i oni iskoristili na najbolji mogući način.