Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 09:24

Prvi malonogometni turnir za najmlađe

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOGOMETNI KLUB BSK IZ BIŠKUPACA OBILJEŽIO 60 GODINA POSTOJANJA  -

POŽEGA – Povodom obilježavanja 60 godina postojanja NK BSK-a iz Biškupaca člana 2. ŽNL Požeško-slavonske županije održan je Prvi malonogometni turnir najmlađih nogometaša na kojem je nastupilo 16 momčadi. U dvije kategorije igrači rođenih 2001-03.g. i 2003-05.g. nastupilo je po osam momčadi i igralo se u skupinama.
U kategoriji 2001.-03. godište nastupili su: Papuk (Velika), Kaptol, Požega, Mladost (Pavlovci) I, Mladost (Pavlovci) II, Bsk (Biškupci) I, i Bsk (Biškupci) II, Sloga (Trenkovo).
U polufinalu su ostvareni rezultati: Papuk – Kaptol 6:2, Požega – Mladost I 2:0
Susret za 3.-4. mjesto: Mladost I – Kaptol 4:2, finale: Papuk – Požega 1:1 ( 2:3) penali.
Redoslijed: 1. Požega, 2. Papuk, 3. Mladost I, 4. Kaptol.
Za najboljeg vratara proglašen je Dino Dalić (Papuk), za najboljeg strijelca Anto Barić (Kaptol), i najboljeg igrača Marinko Čugalj (Požega).
U kategoriji 2003.-05. godište nastupili su: Mladost (Pavlovci), Sloga (Trenkovo), Kaptol I, Kaptol II, Bsk I, Bsk II, Požega, Papuk.
Nakon odigravanja po skupinama u polufinalu su postignuti rezultati: Bsk I – Kaptol 0:1, Mladost – Sloga 1:1 (1:3) penali.
Susret za 3.-4. mjesto: Bsk I – Mladost 2:1, finale: Kaptol – Sloga 2:0.
Redoslijed: 1. Kaptol, 2. Sloga, 3. Bsk I, 4. Mladost.
Za najboljeg vratara proglašen je Juraj Filipović (Kaptol), za najboljeg strijelca Matej Ivanešić (Kaptol), a za najboljeg igrača Mihaela Samaržija (Bsk).
Škola nogometa NK Bsk iz Biškupaca je osnovana prije godinu dana i okuplja oko četrdesetak dječaka i desetak djevojčica. Za funkcioniranje ove škole isključivo su zaslužni roditelji, koji su velika potpora treneru Peri Vidoviću, jer osim što imaju od kluba besplatne prostorije i igralište, sve ostalo je inicijativa i rad većeg dijela roditelja. Djeca uglavnom nastupaju na turnirima, a od slijedeće natjecateljske sezone će se natjecati u Županijskoj nogometnoj ligi Požeško-slavonske županije. Ako u Biškupcima nastave s ovakvim pristupom i radom budućnost nogometa u Biškupcima neće biti upitna.