Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 13:59

NK SLAVIJA – GNK DINAMO 3:5

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DINAMO I ČETVRTI PUT ZA REDOM GOSTOVAO U PLETERNICI -

Slavija uspjela Dinamu ubaciti čak 3 pogotka

PLETERNICA - Dinamo je četvrti puta u isto toliko godina gostovao u Pleternici. Na doista predivnom travnjaku stadiona Stjepan Zdenko Šivo odigrana je utakmica za pamćenje s čak osam pogodaka tako da svi oni koji su odlučili ovo lijepo nedjeljno poslijepodne provesti u Pleternici nisu ni malo zažalili. Slavija je ove godine bolje ušla u utakmicu i čak je uspjela povesti nakon krasne akcije koju je završio pogotkom Jakovljević. Nedugo nakon toga Antunović se našao sam pred Ježinom no za malo mu je lopta pobjegla te je završila na vratnici. Dinamovci nakon toga shvaćaju da se Pleterničani ne šale, ubacuju u brzinu više te s četiri uzastopna pogotka stavljaju stvari na svoje mjesto. No uporni Pleterničani igraju prvo poluvrijeme gotovo na prvoligaškom nivou te nakon slične akcije postižu i svoj drugi pogodak, ponovo preko Jakovljevića. Mnogi prvoligaški napadači teško da se mogu podičiti da su Dinamu u svom gotovo najboljem sastavu postigli dva pogotka u jednoj utakmici, a isto tako rijetke su momčadi koje su Dinamu uspjele postići tri pogotka. Drugo poluvrijeme za Dinamo su odigrali rutineri Leko i Šimunić koji su znalački vodili svoju ekipu čuvajući loptu te su postigli i jedan pogodak za povećanje vodstva preko Radonjića. U samoj završnici susreta nakon kaznenog udarca Majstorović postiže treći pogodak za domaćina. Slavija je i ove godine podigla ljestvicu. Prva dva ogleda završila su bez postignutog pogotka, prošle godine uspjeli su jednom, a ove čak tri puta savladati gostujućeg vratara Ježinu.

Gosti iz Zagreba i ove godine su bili puni hvale za domaćine iz Pleternice, svoje oduševljenje travnjakom i prijemom ovdašnjih navijača nisu krili te se ne treba čuditi ako dođu i iduće godine. U proteklih dvadesetak godina GNK Dinamo nije ponovio gostovanje na području naše države u istom mjestu kroz čitav taj period dok je u Pleternici već četiri puta započeo svoj pohod k ulasku u Ligu prvaka na radost žitelja Pleternice i šire okolice.

Dinamo nam je predstavio svoja pojačanja (Sigali, Machado, Andrijašević, Pjaca, Radonjić...) pokazavši da ove godine žarko žele podići kvalitetu momčadi i dohvatiti grupnu fazu natjecanja u Ligi prvaka.

U dvadesetoj minuti utakmice igru je napustio Tomislav Vukoja, odigravši svoje posljednje minute za Slaviju, klub mu se za sve godine vjernosti i požrtvovne igre odužio prigodnim poklonom.

Na dan utakmice rođen je Franko Andrijašević pa mu je na poluvremenu utakmice čestitke i poklon uručio predsejednik NK Slavija Marinko Markota.