Utorak, 19 Kolovoz 2014 10:28

Prvi puta zajednička škola nogometa na nivou grada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŠKOLA NOGOMETA GRADA POŽEGE USPJEŠNA NA NATJECANJIMA NAJMLAĐIH KATEGORIJA  -

 POŽEGA – Formiranjem škole nogometa Grada Požege u koju su uključeni svi dječaci od 6 do 15 godina koji žele igrati nogomet, obuhvatilo je po kategorijama oko 150 dječaka s kojima radi pet trenera, pojačala se aktivnost mladih nogometaša. Preko ljeta nije bilo prekidanja treninga i polako se u hodu ustrojavala gradska škola nogometa. S djecom rade profesori tzk Mario Raguž, Dino Žiška, Vjekoslav Čerti i Marko Vujnović, te trener nogometa s C licencom Goran Jurković. Uređenjem terena na Centru za rekreaciju kompletan pogon mladeži će obavljati svoje aktivnosti na terenima Centra za rekreaciju, dok će starije kategorije u ŠNK Slavonija trenirati i igrati utakmice na igralištu Slavonije (kadeti, juniori, seniori) a NK Požega na terenima Centra za rekreaciju (juniori i seniori). Iz Gradske škole nogometa dječaci će igrati u mlađim kategorijama ŠNK Slavonija i NK Požega, ovisno o rangu natjecanja i njihovim mogućnostima. 
Jedna ekipa mlađih i starijih pionira će igrati u kvalitetnoj ligi mladeži regije Slavonije i Baranje u sastavu ŠNK Slavonija, dok će jedna ekipa mlađih pionira igrati u županijskoj nogometnoj ligi u sastavu ŠNK Slavonija a jedna ekipa starijih pionira će igrati u sastavu NK Požega.
Najmlađe ekipe u kategoriji limaća će igrati u ligi županijskog nogometnog saveza u sastavu ŠNK Slavonije. Treneri su u velikoj mjeri već formirali sastave svojih selekcija i igraju prijateljske utakmice i tako pripremaju dječake na prvenstvo koje se igra po liga sustavu. Najmlađe ekipe će igrati svoje prvenstvo turnirski i za to se treneri limaća također pripremaju.

 Tri prva mjesta na turnirima
Najmlađi nogometaši pod vodstvom trenera Maria Raguža i Dine Žiške sudjelovali su već na nekoliko turnira, pa treba izdvojiti međunarodni turnir u Orašju (BiH) na koji su išli autobusom uz pratnju nekoliko roditelja, a grad je pokrio troškove prijevoza. U prošlom vikendu dvije ekipe su također autobusom putovale u Batrinu i to godište 2004. i 2006. Na turniru su sudjelovale ekipe iz N. Gradiške, Slav. Broda i Batrine, a limaći ŠNK Slavonija su u obje kategorije osvojili prvo mjesto. Također troškove prijevoza je snosio grad Požega. U kategoriji godišta 2004. za ŠNK Slavonija su igrali: Tin Ujević, Karlo Bajt, Niko Pisker, Bruno Raguž, Filip Margeta, Luka Milosavljević, Kristian Kopilaš, Adam Jovanović, Roko Anić, Lovro Potrebica, Luka Čajka, Stjepan Filipović, Petar Martić i Borna Soukup. Trener Mario Raguž.
Godište 2006. je nastupilo u sastavu: Noa Sadilek, Luka Martić, Roko Mršić, Josip Đaković, Matej Perić, Luka Perković, Josip Radić, Ivan Fhar, Šimun Perak, Dino Lončarević i Leo Papak. Trener Dino Žiška.
U Slavonskom Brodu je na turniru sudjelovala ekipa limaća godište 2005. i mlađi, gdje su osim ŠNK Slavonija sudjelovali limaći Slobodnice, Graničara, Marsonie i Poleta (BiH). Na turnir su djecu vozili roditelji, a Slavonija je pobijedila sve ekipe i osvojila prvo mjesto. Za najbolje pojedince turnira su proglašeni iz redova Slavonije Luka Fahr najbolji vratar i Luka Martić najbolji igrač. Ekipu su vodili treneri Mario Raguž i Dino Žiška. Za ekipu ŠNK Slavonije su igrali Luka Fhar, Matej Pišmiš, Luka Obućina, Luka Polić, Matko Bulf, Bruno Pandžić, Kristijan Tomić, Luka Martić, Roko Mršić, Ivan Lončarević, i Toni Barišić.