Četvrtak, 18 Rujan 2014 10:52

Rasterećeni u Ždralove

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PLETERNIČKA SLAVIJA SLIJEDEĆU UTAKMICU GOSTUJE  -

 PLETERNICA - Nakon odličnih uvodnih rezultata i pomalo iznenađujućeg plasmana na prvo mjesto prvenstvene ljestvice Pleterničani će u šestom kolu gostovati kod vrlo dobre ekipe Mladosti iz Ždralova. Da se u predgrađu Bjelovara igra dobar nogomet nogometaši Slavije mogli su se uvjeriti u ne tako davnoj prošlosti kada su u nekoliko sezona gostovali na „Brdu“. Iz tih dana pamtimo jedan raritet kojim se rijetko koji sportski klub u Hrvatskoj može pohvaliti, naime, tada su u Mladosti nastupala dva Sučića-Mate i Mile. Samo po sebi nije ništa neobično, prezimenjaci ili braća uobičajeni su na nogometnim travnjacima. Ovdje se radi o ocu i sinu koji su u isto vrijeme u istom dresu igrali za svoj voljeni klub što je zaista rijedak slučaj. Otac Mate više ne nastupa dok će napad Mladosti predvoditi sin Mile koji još uvijek igra za isti klub.
Mladost je u prošlom kolu gostovala u Đakovu iz kojeg se vratila s punim plijenom. Rezultat je bio 3:2, tek treće vodstvo gostiju bilo je presudno za pobjedu, domaćin je stizao no uporni gosti iz Ždralova na kraju su ipak trijumfirali pogocima Sučića, Trupca i Kuprešaka. Kao domaćini igrali su u dva navrata i ostvarili jednu pobjedu i jedan remi, BSK je uspio odnijeti bod u Bijelo Brdo. Na tablici se nalazi iza Pleterničana, koji do sada nisu niti jednom pognutih glava napustili nogometnu arenu, ali tek s minimalnim bodom zaostatka tako da nakon ovih podataka možemo najaviti utakmicu u kojoj igraju sva tri znaka.
Slavija nakon prikupljene zalihe bodova doista nema imperativ pobjede i mogu odigrati jednu rasterećenu utakmicu te pokušati niz nepobjedivosti produžiti na šest utakmica. Svi igrači izuzev rekonvalescenta Davora Žafaranića koji nije još započeo s trenažnim aktivnostima su spremni i pripravni odraditi zadatke koje pred njih postavi trenerski dvojac Bognar-Pavličević.