Srijeda, 24 Rujan 2014 23:06

Dobar otpor Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODIGRANA UTAKMICA 1/16 FINALA HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA  -

 SLAVONIJA – ISTRA 1961 2:3

 POŽEGA – Igralište Slavonija. Gledatelja 500. Sudac Strahonja Mario (Zaprešić).

 STRIJELCI: 0:1 – Graf (32), 0:2 – Blagojević (36. -11m), 0:3 – Matoš (53), 1:3 – Včelik (81), 2:3 – Jakešević (88.-11m).

 SLAVONIJA: Bošnjak, Jan Neruda (od 64. Kalić), Pavličević, Tomić, Josip Neruda (od 75. Matanović), Žafaranić, Darmopil, Včelik, Žiška (od 69. Novak), Jakešević, Zlomislić. Trener Ninoslav Parmaković.

 ISTRA 1961: Dreven, Gregov, Obšivač, Blagojević, Špehar, Matoš (od 70. Zulim), Tomić, Horvat (od 67. Chung), Graf, Heister, Ivančić (od 67. Repić). Trener Igor Pamić.

 Prije početka utakmice na terenu je upriličena mala svečanost. Pehar i majicu Sportski novosti za najboljeg igrača 3. HNL Istok u sezoni 2013./2014. igraču Slavonije Mili Paveliću uručio je dopisnik SN iz Požege, a dugogodišnji igrač Slavonije i kapetan Nevio Berdi se oprostio od aktivnog igranja nogometa te su mu prigodne poklone uručili predsjednik Slavonije Marinko Šarić i dopredsjednik Krunoslav Prpić.
Domaći igrači su s dosta respekta ušli u u utakmicu i zatvorenijom igrom dali do znanja da ne žele danas biti topovska hrana prvoligašu iz Pule. Slavonija je imala prva priliku za vodstvo. U 8. minuti Včelik se našao na desetak metara od gola gostiju ali je dosta slabo šutirao i Dreven je uspio obraniti svoja vrata. Istra je pokušala nešto napraviti u 13. minuti, ali Bošnjak je bio na mjestu. Sve do 32. minute Slavonija je uspijevala sačuvati svoj gol, a tada je dosuđen slobodan udarac za goste tridesetak metara polu desno. Lopta je upućena pred gol Slavonije na drugu stativu, gdje ju je glavom Graf prebacio preko vratara Bošnjaka u mrežu. Samo četiri minute kasnije Istra 1961 je povela s 2:0. U 35. prodor gostiju po desnoj strani. Na loptu je dosta komotno išao Tomić, a Špehar je bio brži i umjesto po lopti Tomić je udario Špehara i Strahonja je pokazao na jedanaesterac. U 36. minuti uspješan realizator je bio Blagojević. Do kraja prvog poluvremena Slavonija je imala priliku smanjiti rezultat. U 41. minuti nakon kornera s desne strane kojeg je izveo Darmopil, Tomić je utrčao na prvu stativu i glavom zahvatio loptu te je poslao prema golu Istre 1961, no Dreven je bio na mjestu i obranio ovaj udarac.

 U drugom poluvremenu Istra 1961 dominira, a prvu priliku za povećanje rezultata imao je Matoš u 53. minuti no njegov šut s oko desetak metara od gola Slavonije prošao je pored lijeve vratnice. U 59. minuti na semaforu je bilo 0:3. Matoš se dokopao lopte na oko šesnaest metara od gola Slavonije. Lažnjacima je promiješao trojicu igrača Slavonije i s 12-13 metara plasirao loptu u lijevi kut vratara Bošnjaka. Gosti se otvaraju i nastoje ostvariti što uvjerljiviju pobjedu, no Slavonija se uspješno brani. U 81. minuti svi igrači Istre 1961 su prešli u polje Slavonije, a iz kaznenog prostora je netko izbio loptu do Včelika, koji se nalazio desetak metara u svom polju od centra. Primivši loptu Včelik se sjurio prema golu gostiju, a dva igrača Istre 1961 nisu ga uspjela stići i kada je došao na oko 16 metara šutirao je po zemlji i lopta je ispod istrčalog vratara Drevena završila u mreži 1:3. Slavonija otvara igru i pokušava zaprijetiti gostima. U 88. minuti nakon slobodnog udarca s lijeve strane lopta je upućena pred gol Istre 1961. Tomić utrčava na loptu, a jedan od igrača gostiju ga povlači za dres i Strahonja drugi puta pokazuje na jedanaesterac, ali ovoga puta u korist Slavonije. Jakešević je bio uspješan realizator najstrože kazne i tim pogotkom je postavio konačni rezultat ove dosta zanimljive utakmice 2:3.