Petak, 26 Rujan 2014 14:49

U goste dolazi bivši prvoligaš Međimurje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NK SLAVIJA U SUBOTU PRED DOMAĆOM PUBLIKOM  -

 PLETERNICA – Subotnju utakmicu sedmog kola NK Slavija igra pred domaćom publikom na Stadionu S. Z. Šivo, a gostuje bivši hrvatski prvoligaš, Međimurje iz Čakovca. U relativno kratkoj klupskoj povijesti međimurski klub (osnovan 2003.) se može podičiti da je igrao u najvišem rangu natjecanja u našoj državi. Po svom osnutku klub je uskočio u drugoligaške vode preuzevši stečeni status od NK Omladinac Novo Selo Rok te se kroz redovito natjecanje izborio za plasman u elitnu skupinu hrvatskog nogometa. Poznavatelji pleterničkog nogometa prisjetit će se 2006. kada su se u pretkolu kupa susrele upravo ove dvije momčadi tako da ovo nije prvi službeni susret Slavije i Međimurja. Zbog nedovoljno visokog koeficijenta u kup natjecanju Međimurci su kao jedini prvoligaš u bubnju morali igrati pretkolo, pa je najdeblji kraj pri tome izvukla Slavija koja je morala gostovati u Čakovcu. Pogocima Zuraka i Piškora Međimurje je izbacilo Pleterničane iz daljnjeg natjecanja i nakon osam godina čekanja eto prilike za uzvrat. Nema više klasnih igrača poput Kresingera, Janjetovića, Grgurovića, Piškora koje je tada vodio proslavljeni trener Stanko Mršić no svakako treba respektirati međimursku mladost koja je prošle godine trijumfalno završila natjecanje u 3. HNL sjever.

 Tablica, domaći teren i tradicionalna negostoljubivost na pleterničkom travnjaku sugeriraju da su Slavijaši favoriti. Do ovog kola nitko nije postigao pogodak u Pleternici, a Međimurje je tek jednom izbjeglo poraz u gostima (Oriovac 2:2 ) te svoje bodove traže i uvjerljivo osvajaju u svom dvorištu tako da i ti podaci daju laganu prednost domaćinu. Ipak razlika na tablici je vrlo mala, tek dva boda dijele ove suparnike, poučeni primjerom Varaždina koji je ostavio vrlo dobar dojam u Pleternici očekujemo kvalitetnu igru s obje strane. Pleterničani su i dalje jedina neporažena momčad, igraju vrlo kvalitetno fazu obrane, teško je ove godine svladati Slavijine vratare i još kada bi se napadači priključili u većem postotku realizacije prigoda mogli bismo doista očekivati „rapsodiju u plavom“.
Prognostičari konačno najavljuju jedan tjedan lišen većih količina oborina tako da i preduvjet dobrog i suhog travnjaka konačno bude zadovoljen te omogući akterima da u pravom svjetlu pokažu najbolje što znaju. Utakmica je zakazana za 16 sati.

Više u ovoj kategoriji: « Dobar otpor Slavonije Bsk je favorit »