Subota, 11 Listopad 2014 12:16

Hrvatska dočekuje Azerbajdžan u Gradskom vrtu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA ZA EURO 2016.  -

OSIJEK - Hrvatska nogometna reprezentacija svratit će u Slavoniju i Baranju drugi put u samo četiri mjeseca. Stadion u Gradskom vrtu u ponedjeljak će opet biti poprište jednog kvalifikacijskog ogleda.

 Proljetos smo utakmicom protiv Malija otpratili našu selekciju na SP u Brazil. Ovaj put u sklopu kvalifikacija za Euro u Osijek stiže Azerbajdžan, ali ono što je puno važnije Slavonci i Baranjci će se opet imati priliku družiti s najboljim hrvatskim nogometašima. Njihov dolazak IMG 0897u ovu regiju uvijek izaziva posebne emocije jer ovdje se ljudi najveći dijelom još uvijek posve identificiraju s “kockastima” bez obzira na to tko bio na čelu Saveza, tko je izbornik ili u kakvoj je formi naša selekcija. Ovdje uvijek dobiju bezrezervnu podršku i zato nije ni čudo da su opet odlučili doći na hrvatski istok. Potpora reprezentaciji i strast oko nje opet su na niskoj razini. Posljednji susreti hrvatske reprezentacije odigrani su u “kazališnoj” atmosferi, pa se toplo nadamo kako će se u Gradskom vrtu ta slika i zvučna kulisa značajno promijeniti nabolje.

U ponedjeljak oživjet će naša regija jer će opet ugostiti navijače iz svih dijelova Hrvatske, pa i Europe. Bit će to još jedan pravi nogometni praznik kojem se veselimo. Svima će nam dobro doći malo radosti i zadovoljstva. Nadajmo se kako će i ono najvažnije proći po željama te da će Azerbajdžan položiti oružje u Gradskom vrtu. Ne dvojimo kako će Gradski vrt opet biti rasprodan, kako će naši reprezentativci opet moći “opipati” i osjetiti bezgraničnu podršku koju uživaju u ovom dijelu Hrvatske.

 Inače, Hrvatska je dosad u Osijeku odigrala tri kvalifikacijska susreta te zabilježila dvije pobjede i jedan remi uz samo jedan primljeni pogodak. Prvo je stradala Latvija (4:1) u kvalifikacijama za SP 2002., onda nas je iznenadila Estonija (0:0) u kvalifikacijama za Euro 2004., IMG 0910a prije dvije godine protiv Walesa (2:0) smo se vratili na pobjedničke staze. Bila je to možda i najbolja utakmica koju je Hrvatska odigrala u prošlom kvalifikacijskom ciklusu. Reprezentativci su iz Slavonije i Baranje uvijek odlazili prepuni pozitivnih emocija pa neka tako bude i ovaj put.

 Ako imate slobodno poslijepodne, do Osijeka ste za cca sat vremena, uživanje, bodrenje naših i trošenje glasnica vam je zagarantirano. Ponedjeljak 13. listopada, Hrvatska-Azerbajdžan, 20:45 sati.