Nedjelja, 12 Listopad 2014 12:47

Pobjedom se vratili u borbu za vrh

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL - istok - 9. kolo

 SLAVIJA – BELIŠĆE 4:0

 PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo. Gledatelja 100. Sudac Gomerčić (Otrovanec)

 STRIJELCI: 1:0 Pohižek, a.g. (31), 2:0 Antunović (49), 3:0 Žuljević (60), 4:0 M. Peharda (82)

 SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Jelčić, Majstorović (79. Marčinković), Žuljević (61. M. Peharda), Antunović, Valentić, Šubara, I. Peharda, Abramović, Jakovljević (70. Tokić). Trener: Dalibor Bognar.

 BELIŠĆE: Bibić, Kupanovac (46. Skenderović), M. Žaja (89. Jelić), Perak, K. Žaja, Ratković, Lacković (59. Blažević), Pohižek, Vida, Vučički, Kovačić. Trener: Tomislav Steinbruckner.

 ŽUTI KARTONI: Žuljević, I. Peharda (Slavija), Pohižek (Belišće).

 Pleterničani su se ekspresno vratili na pobjednički kolosijek. Nakon poraza u Višnjevcu pronašli su mušteriju u liku gostiju iz Belišća te ih ispratili kući s četiri pogotka u mreži. Promjena trenera očito nije probudila Belišćane koji su odigrali solidno prvo poluvrijeme u kojemu su u nekoliko navrata opasno priprijetili Petkoviću, a u drugom nakon nekoliko kardinalnih pogrešaka potpuno nestali s terena. Slavija je sretno došla do vodstva u 31. Minuti nakon prodora i ubačaja Valentića, Pohižek je skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Za drugi pogodak loptu je Antunoviću poklonio vratar Bibić tako da Antunoviću nije bilo teško gurnuti loptu u nebranjenu mrežu. Treći pogodak je pao u 60. minuti nakon oduzete lopte borbenog Šubare koji ju je proslijedio do Antunovića, ovaj pak odigrava Jakovljevića i gura ga u idealnu prigodu no njegov udarac brani Bibić, lopta se odbija ponovo do Jakovljevića koji ovaj puta odigrava povratnu loptu Žuljeviću, čiji udarac završava u maloj mreži gostujućeg vratara. Točku na i postavio je u 83. minuti Matej Peharda. Nakon odličnog proigravanja Tokića gosti su uz krajnji napor tek nakratko otklonili opasnost, pa se nakon klizećeg starta nekoga od gostujućih igrača lopta odbila do Peharde koji se sjurio prema golu Belišća i mirno poentirao poslavši loptu ispod nemoćnog Bibića. Ovom pobjedom Slavijaši su se ponovo primakli vodećoj Podravini na jedan bod zaostatka pa će borba za titulu jesenskog prvaka i dalje biti zanimljiva i neizvjesna.