Nedjelja, 12 Listopad 2014 11:08

Važan bod u Oriovcu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 9. kolo  -

 ORIOLIK – SLAVONIJA 0:0

 ORIOVAC – Igralište Oriolik. Gledatelja 150. Sudac Marušić (Kneževi Vinogradi).

 ORIOLIK: Herceg, Vrljić, Markovec (od 46. Kokotović), Marušić, Jurković (od 67. Tuličić), Grbešić, Kuzmić (od 58. Dubravac), Zelenika, Milinković, Haring, Jurić. Trener Predrag Samardžija.

 SLAVONIJA: M. Vasić, Jan Neruda, Pavličević, Tomić, Žafaranić, Včelik, Žiška (od 40. Marković od 54. Marić), Jakešević, Novinc (od 67. Subotić), Matanović, Zlomislić. Trener Ninoslav Parmaković.

 Slavonija je na utakmicu u Oriovac otišla s dosta mladih igrača, jer su za ovu dosta značajnu utakmicu izostala čak petorica iskusnih igrača. Zbog tri kartona nisu igrali Pavelić, Golik i Josip Neruda. Zbog crvenog kartona nije igrao Darmopil, a Vukoja je po svoj prilici završio s nogometom, jer mu je koljeno u vrlo lošem stanju i pitanje ja da li će moći dalje igrati nogomet. Trener Parmaković i njegov pomoćnik Berdi pozvali su pod zastavu mladost Slavonije Novinca, Jakeševića, Marića, Subotića i Markovića. Iako su nekolicina njih već osjetili seniorske utakmice, za Markovića i Subotića je ovo bilo vatreno krštenje. Ovi mladići su imali pravu podršku od starijih igrača, koji su bili nositelji i borbenosti i igre, tako da su uz mlade iznijeli ovu utakmicu i osvojili vrlo važan i velik bod protiv momčadi, koja će se boriti za očuvanje statusa trećeligaša. Slavonija je bila bolja u prvom poluvremenu, kada je stvorila tri izgledne prilike u prvih dvadesetak minuta, a naj zreliju je u 17. minuti imao Dino Žiška, kada je pretrčao pola terena i izašao sam pred vratara domaćih Hercega. Na oko 11 metara od gola domaćina šutirao je pored desne stative i 100% prilika je otišla u nepovrat. Domaćinu su dosta problema zadavali brzonogi Včelik i Žiška i kada su to igrači Oriolika detektirali, uslijedila je pomalo "prljava" igra igrača Oriolika, koji su startovima htjeli uplašiti mlade igrače Slavonije. Žiška je morao u svlačionicu u 40. minuti nakon gaženja po ruci od igrača domaćih dok je bio na travi. Zamijenio ga je mladi Marković no i on je u 54. minuti morao iz igre nakon vrlo brutalnog starta Jurkovića. U drugom poluvremenu Slavonija je samo povremeno prelazila u polje domaćina preko kontra napada, dok je Oriolik nabacivanjem u kazneni prostor Slavonije pokušavao doći u priliku za pogodak. To im je uspjelo u dva navrata iz prekida no te dvije prilike srećom za Slavoniju igrači Oriolika nisu iskoristili i susret je završen bez pobjednika, što je na kraju realan rezultat. No, ipak teško se oteti dojmu da je moglo biti i bolje da je Žiška bio precizan, možda bi se tijek utakmice okrenuo u korist Slavonije. No sada je važno da su igrači shvatili da se velikom borbenošću i disciplinom u igri može doći do pozitivnog rezultata i u gostima, a on je u ovom trenutku za Slavoniju bio potreban.