Srijeda, 22 Listopad 2014 09:30

Biciklisti Luks Racing Teama u Banja Luci

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ovaj vikend biciklisti požeškog biciklističkog kluba Luks Racing Teama vozili su utrku XC Premier lige BiH koja se održavala u Banja Luci. Na utrci su uz standardne bicikliste Mirka Budimlića i Zvonka Pedića po prvi put za biciklistički klub i ujedno na jednoj službenoj utrci, nastupili i mladi biciklisti Matej Manović i Josip Sikirić.

 - U konkurenciji biciklista iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, naši biciklisti su bili jedini predstavnici natjecatelja iz Hrvatske, te su kao takvi polučili vrlo dobre rezultate.

 Utrka se vozila u okolici Banja Luke na stazi dužine nešto preko 4 kilometra, koja je bila dosta tehnički i zahtjevna, a na dijelovima i vrlo teška zbog vode i blata – kaže Igor Marač, predsjednik požeških biciklista. 

image-bd0bd0f587a8afa37350cf84891ac25556bc4c12820c0d2d55f7d85dda058c81-VU kategoriji Kadeta Zvonko Pedić, iako je vozio pod temperaturom, odvozio je 4 kruga te u konkurenciji osvaja vrlo dobro četvrto mjesto. - Ovom utrkom vidi se Zvonkov napredak jer je i svoj plasman, s obzirom na zadnju utrku u Bosni i Hercegovini koja se vozila u Sarajevu, popravio plasman za dva mjesta. Iako zadnja utrka u sezoni Zvonko je pokazao da se sustavnim treniranjem i trudom postiže napredak u rezultatima i to će uz kvalitetne zimske pripreme i proljetni početak sezone treniranja sigurno dati rezultate i u slijedećoj sezoni u kojoj od njega očekujemo još bolje rezultate na utrkama – ističe Marač.

 U kategoriji Mlađih Kadeta Mirko Budimlić na utrci u dužini od 10 km također osvaja vrlo dobro četvrto mjesto. - Rezultati koje je Mirko ove godine ostvario u kategoriji Početnika do 14 godina, a i na utrkama gdje nije bilo njegove kategorije pa je nastupio i u jačim kategorijama, pokazale su da na Mirka iduće sezone možemo računati kao člana koji će donositi bodove i osvajati postolja na utrkama i u Hrvatskoj a i u susjednim zemljama – dodaje Marač.

Na utrci su po prvi put za Luks Racing Team nastupila i dva mlada požeška biciklista, Josip Sikirić i Matej Manović.Na kraju natjecateljske sezone ovi mladi biciklisti su kao nelicencirani natjecatelji na utrci nastupili u kategoriji Hobby i uz puno starije i iskusnije natjecatelje voljom, trudom i dosadašnjim treninzima osvojili zapažene rezultate. Tako je Josip Sikirić osvojio prvo mjesto a Matej Manović drugo mjesto kategorije Hobby.

 Na utrci je uz bicikliste Luks Racing Teama nastupio požeški biciklista Matej Skuzin, koji je utrku u Banja Luci vozio u kategoriji Elite i stazu odvozio u osam krugova, a u jakoj konkurenciji osvojio je vrlo dobro drugo mjesto.

 Ovom utrkom su biciklisti završili natjecateljsku sezonu te sad nakon kraćeg odmora slijede zimske pripreme i pripreme za početak sezone 2015.