Subota, 08 Studeni 2014 16:45

Nikome ni boda iz Pleternice

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

3. HNL – istok – 13. kolo

 SLAVIJA - BJELOVAR 1:0 

 PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 150, sudac Dobraš (Sl.Brod), pomoćnici Prološčić (Osijek), Novaković (Višnjevac)

 STRIJELCI: 1:0 Jakovljević (11)

 SLAVIJA: Petković, Ergotić, Jelčić, Majstorović, Žuljević (65. Abramović), Tokić (79. Ančurovski), Antunović, Valentić, I. Peharda, Marčinković, Jakovljević (65. M. Peharda). Trener: Dalibor Bognar.

 BJELOVAR: Gavranović, Zubčić, Hajdarović, Habek (45. Kristić), Pušić, Maras, Orač, Katić, Mlinarić, Stanković (82. Kuhar), Jakšinić. Trener: Davor Blažević.

 ŽUTI KARTONI: Majstorović, Jelčić, Abramović (Slavija), Pušić, Jakšinić (Bjelovar)

 Vrlo dobru utakmicu odigrali su nogometaši Slavije i Bjelovara i u potpunosti opravdali položaj na tablici i velik broj prikupljenih bodova. Slavijaši kod kuće nastavljaju po starom, do sada nitko nije osvojio niti boda i ponovo su ostavili goste bez primljenog pogotka. Uz Međimurje Bjelovar je prezentirao najkvalitetniji nogomet ove jeseni u Pleternici. Odigrali su dobru utakmicu no to je bilo dovoljno tek za podnošljiv, minimalan poraz. Slavijaši su bili rezolutni, rastrčani i disciplinirani, a razloge zašto rezultat nije bio izraženiji u njihovu korist treba tražiti u manjku koncentracije i određenoj dozi sebičnosti u situacijama koje su mirisale na pogodak, gdje su igrači težili individualnim rješenjima, umjesto da proslijede loptu bolje postavljenom suigraču. Usprkos tome djelovali su kao momčad i na kraju im se trud isplatio te se i dalje s ponosom i radošću mogu ogledati na ostale klubove s vrha prvenstvene tablice. Jedini pogodak na utakmici djelo je Josipa Jakovljevića kojeg je nakon odličnog prodora po desnom boku niskim, prizemnim dodavanjem pronašao neumorni Antunović, a Jakovljević u maniri rasnog strijelca utrčao na prvu vratnicu te ispred gostujućeg vratara i ukopane obrane proslijedio loptu u nebranjeni dio mreže. Prigoda je bilo još no nisu realizirane, a sve pokušaje Bjelovaraca unatoč boli i povredi koju je zadobio u duelu s Pušićem sredinom prvog poluvremena neutralizirao je domaći vratar i kapetan Petković pokazavši primjerom svima kako se bori za boje svoga kluba.