Subota, 08 Studeni 2014 19:45

Rukometaši pobjedom zasjeli na prvo mjesto

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2. HRL sjever - 6. kolo

 POŽEGA - VIRO VIROVITICA 30:25 (11:13)

 POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 500. Suci Lušić i Uglik (oba Vinkovci).

 POŽEGA: Ćosić, Raguž 4, Stipanović, Balenović 1, Blagojević 2, Soldo, Tomičić 6, Didić 4, Bubalo, Grgurić 3, Bešlić, Šimić 8, Đuroković, Galić 2. Trener Dario Anić.

 VIRO VIROVITICA: Đuđ, Taras 7, Crljenić, Škrobar 2, Perišić, Palkjar, Rešetar 3, Rodik 6, Poljak 4, Galetić, Mostovac 1, Gregorić, Sreš, Berkec 2. Trener Željko Poljak.

Derbi utakmica 6. kola između Požege i Viro Virovitice bila je vrlo kvalitetna i zanimljiva i mogla je zadovoljiti oko 500 gledatelja u dvorani Grabrik. Gosti su bolje otvorili utakmicu i pokazali da nisu slučajno do ove utakmice osvojili sve bodove. Domaći igrači nikako nisu našli načina kako parirati vrlo brzim igračima gostiju i nešto slabija igra u napadu omogućila je gostima da imaju prednost od 1-3 pogotka. Požega je u prvom poluvremenu uspjela tek pred kraj samo jednom poravnati rezultat (10:10), da bi se ipak na odmor otišlo s vodstvom gostiju od 13:11. Očito da je u poluvremenu kritika trenera domaćih Daria Anića djelovala na igrače i već u prvih dvije minute drugog poluvremena rukometaši Požege su uspjeli izjednačiti rezultat na 13:13. Nakon 35. minute Požega je došla do prvog vodstva 16:15. i nakon toga više nije ispuštala rezultatsku prednost. Gosti su još neko vrijeme držali utakmicu u neizvjesnosti, a tada na scenu stupa Šimić, koji od 37. do 44. minute četiri puta pogađa mrežu Virovitice i dovodi Požegu do značajnije prednosti 22:16. Nakon visokog vodstva Požege gosti su se predali, što je bio znak da će bodovi ostati u Požegi. Do kraja susreta Požega je u četiri navrata imala prednost i sedam pogodaka, no na kraju je susret završio zasluženom pobjedom domaćih rukometaša od 30:25. U redovima Požege više od ostalih pokazali su Šimić, Tomić, Raguž i Didić, a kod gostiju Taras, Rodik i Poljak.

- Gosti su prvo poluvrijeme odigrali stvarno dobro, mislim nisu bez veze bili na prvom mjestu. Mi smo imali 6-7 čistih "zicera" koje smo promašili to poluvrijeme gdje su nas oni kaznili i na kraju otišli na predah sa 11:13. Realizaciju u drugom poluvremenu smo izrazito poboljšali, ubrzali igru i još malo pojačali obranu i to je na kraju rezultiralo ovom pobjedom od 30:25. Ja sam izrazito zadovoljan, svi igrači su dali svoj maksimum i svaka im čast na tome. Želim se zahvaliti publici na predivnoj atmosferi i nadam se da će nas bodriti i dalje ovako - rekao je nakon utakmice trener Dario Anić.

Trener domaćih Dario Anić nije krio zadovoljstvo ove pobjede te se još jednom htio zahvaliti igračima na igri.

 - Posebno se želim zahvaliti našem mladom golmanu Antoniju Čošiću koji je drugo poluvrijeme briljirao obranama, a u napadačkom dijelu igre svi su bili na vrhunskoj razini od Šimića, Didića, Raguža, Galića, Tomičića i ostalih. Sve pohvale na igri i čestitam im na ovoj zasluženoj pobjedi - dodao je trener Anić

Rukometaši sada putuju na dva gostovanja u Novsku te u Našice kod Nexe. Što očekuju na tim gostovanjima upitali smo trenera Anića - Ako želimo biti prvi, a nama je cilj da ostanemo sada tu gdje jesmo moramo pobjeđivati svaku ekipu i naravno idemo po bodove.