Utorak, 11 Studeni 2014 10:05

Tri zlata i pet srebrnih medalja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KARATE–DO KLUB POŽEGA NA TURNIRU U BRČKOM  -

 BRČKO - Požeški karataši sudjelovali su na Međunarodnom Kupu borilačkih vještina u Brčkom u Bosni i Hercegovini. Na natjecanju je inače sudjelovalo 27 zemalja i oko 200-tinjak natjecatelja.

 Na natjecanju je sudjelovalo četvero natjecatelja iz Požege, braća Marko i Luka Budimir, Luka Brus i Lucija Miličević koji su se natjecali u kategoriji borbe i kate. Sveukupno su osvojili 3 zlatne i 5 srebrnih medalja odnosno gggMarko Budimir je u svojoj kategoriji osvojio srebrne medalje i u borbama i u katama, Luka Brus je osvojio srebro zlata vrijedno u borbama, s obzirom da je bio najniži, najlakši i najmlađi u svojoj kategoriji, a u katama je dokazao zašto je perjanica Karate kluba i bio je uvjerljivo najbolji osvojivši zlatnu medalju. Luka Budimir je za svoju borbu za srebrnu medalju pobrao pljesak cijele dvorane, a srebrom se je ovjenčao i u katama. Jedina predstavnica Karate-do kluba na ovom natjecanju, Lucija Miličević, je odradila sve savršeno, bez greške i osvojila zlato i u borbama i u katama.
Osim odrađenog Kupa borilačkih vještina koji je s razlogom organiziran upravo u Brčkom, jer je tamo pokrenuto Europsko sveučilište, pokrenuta je inicijativa da Karate bude budući olimpijski sport i da se na Brčkom Sveučilištu omogući školovanje za više trenere, post diplomske i diplomske studije.

 Unatoč osvojenim medaljama trener Zdenko Oroz ne krije razočaranje što zbog problema sa terminima u dvorani nije bio u mogućnosti voditi više natjecatelja nego je poveo one koji su trenutno bili najspremniji. Naime već godinama Karate-do klub Požega ima nepovoljne termine za treninge odnosno do sad su se treninzi odvijali isključivo subotom i hhhnedjeljom pa se zbog održavanja natjecanja u Maloj dvorani ili zbog raznih manifestacija u Grabriku često događalo da se treninzi niti u tim terminima nisu mogli održati. Bilo je i dosta situacija gdje se nikoga iz Kluba nije obavijestilo o zauzetosti dvorane pa se znalo dogoditi da djeca dođu na trening koji se ili održavao vani ukoliko su vremenski uvjeti bilo povoljni ili se nije mogao održati. Sve to dovelo je i do rasipanja članstva. Od ove godine nije se puno toga promijenilo. Termini subotom i nedjeljom su ostali isti, dakle subotom od 13,00-15,00h, a nedjeljom od 10,00-12,00h s tim da su uspjeli dobiti i jedan dan preko tjedna a radi se o utorku od 18,00-19,30 sati. Međutim taj termin se dijeli sa Aikido klubom i djeca koja idu u poslijepodnevnu smjenu mogu doći svaki drugi tjedan. - Jesu li karataši djeca drugog reda jer i oni ostvaruju vrhunske sportske rezultate a uvjeti rada su daleko od normalnih a kamoli vrhunskih. Od početka devetog mjeseca do sad su imali samo 5-6 treninga. Trening je ono što najviše nedostaje. No unatoč svim otežavajućim okolnostima najuporniji ipak ne odustaju od te tradicionalne borilačke vještine koja u Požegi traje uz manje prekide od 1975 godine – ističe trener Oroz.