Petak, 21 Studeni 2014 11:31

Nadomak jesenskog naslova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NK SLAVIJA DOBRIM IGRAMA PRVA NA TABLICI  -

 PLETERNICA - Nakon uspješno apsolviranog gostovanja u Virovitici i visoke pobjede od 6:1 nogometaše Slavije očekuje teška utakmica zadnjeg jesenskog kola u Pleternici protiv kvalitetne momčadi BSK-a iz Bijelog Brda. O kvaliteti BSK-a nepotrebno je raspravljati, treba samo malo pogledati unazad i prisjetiti se da su u protekle 3 natjecateljske sezone čak dva puta bili prvaci i jednom viceprvaci 3. HNL istok.

IMG 0709Pod vodstvom trenera Rupnika Bjelobrđani su stvorili respektabilnu ekipu koja i ove godine igra značajnu ulogu na trećeligaškom istoku. Doduše nisu toliko nadmoćni, ali su ipak tu neposredno iza vodećih s 4 boda zaostatka za vodećom momčadi kojoj u subotu pristižu u goste. Sigurno im je želja pobijediti prvoplasiranog i tako se približiti na minimalni zaostatak s kojim bi ugodnije dočekali zimu.

S druge strane Slaviji se pruža velika prigoda prezimiti s naslovom jesenskog prvaka pa je s obje strane prisutna velika želja za osvajanjem bodova. Pleterničanima je za očuvanje liderske pozicije dovoljan i jedan bod jer je teško povjerovati da najbliži u pratnji (Mladost Ždralovi) može u gradskom derbiju pobijediti Bjelovar s čak 12 pogodaka razlike. Statistika ipak sugerira da je Slavija najneugodniji domaćin i da na svom terenu zna samo za pobjede (svih 6 utakmica) i pri tome je samo jednom kapitulirala na stadionu S. Z. Šivo.

IMG 8093Povijest kaže da su igrači BSK-a u proteklim natjecateljskim sezonama redovito gubili u Pleternici (2012/13 2:0 Davor Žafaranić Tokić, 2013/14 4:0 Jakovljević 2, Ravlić, Davor Žafaranić) i da pri tome nisu postigli niti pogodak te uzevši u obzir veliku želju Pleterničana da se okite naslovom, bjelobrdskom klubu doista neće biti lako u Pleternici.

Momčad BSK-a je na sedmom mjestu gledajući samo gostujuće utakmice sa šest osvojenih bodova, po svim pokazateljima Pleterničani su favoriti no prisjećajući se međusobnih utakmica u Pleternici, prikazivali su dobre partije i pružali dostojan otpor unatoč negativnom rezultatu. Ne sumnjamo da ćemo i na subotnjoj utakmici gledati odličan i kvalitetan nogomet.

Trenera Bognara uoči zadnjeg kola muče slatke brige jer su svi igrači zdravi i spremni, nema kartoniranih niti suspendiranih tako da može složiti momčad koja može donijeti zadovoljavajući rezultat. IMG 5035Interesantan je podatak da će Slavija u idućih 5 utakmica čak 4 puta igrati pred svojim navijačima, računajući zadnje jesensko i prva 4 proljetna kola. Uzevši u obzir težak raspored gdje su Slavijaši na otvaranju natjecanja išli na zahtjevna gostovanja (Koprivnica, Đakovo, Antin, Ždralovi), zatim mladost i neiskustvo pleterničke ekipe, liderska pozicija zaista je velik rezultat i velika nagrada svima u klubu. Subota 22. studenog, 14,00 sati, S.Z. Šivo Pleternica, Slavija - BSK Bijelo Brdo