Nedjelja, 12 Travanj 2015 10:57

Gol u posljednjoj minuti i nova tri boda

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 22. kolo -

 SLAVONIJA – BSK   2:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Goran Babić (Varaždin) 7. Pomoćnici Galinec i Šprem.

STRIJELCI: 1: - Včelik (18), 1:1 – Krajček (84), 2:1 – Podobnik (90).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, Marić (od 70. Lujić), Podobnik, Darmopil, Včelik (od 51. Matanović), Martinović, Jakešević (od 53. Kalić). Trener Marijan Bakula.

BSK: Ilinčić, Pačar (od 89. Uremović), Krajček, Kontrec, Karanović, Dorić (od 90. Pečnik), Ištvanić, Tomas, Barišić (od 65. Gernhardt), Bojić, Vratović. Trener Davor Rupnik.

IGRAČ UTAKMICE: Valentino Podobnik.

Slavonija je protiv Bsk-a odigrala utakmicu s dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu apsolutna dominacija igrača Slavonije u drugom dijametralno suprotna igra. Već u 4. minuti Pavelić je bio u izvrsnoj prilici da zatrese mrežu vrlo dobrog vratara Bsk-a Ilinčića. Njegov šut lijevom nogom bio je traljav i Ilinčić je bez problema obranio. U 18. minuti Slavonija je povela. Nakon kornera s desne strane za Slavoniju lopta se u kaznenom prostoru Bsk-a odbijala da bi došla do Včelika koji je šalje u mrežu. Nakon toga redaju se prilike za Slavoniju, u 20. minuti Martinović nije uspio postići pogodak s 6-7 metara jer je poslao loptu daleko preko grede. U 27. minuti Martinović izbija sam pred Ilinčića s lijeve strane i opet nema pogotka. Veliku priliku za povećanje rezultata imao je u 34. minuti mladi Marić koji je loptu poslao je preko grede s 7-8 metara od gola. Gosti su imali jednu priliku u 41. minuti, no Vasić je padom u noge jednom od igrača gostiju spasio svoja vrata. U 45. minuti nova velika prilika za Slavoniju da poveća rezultat. Martinović izbija pred Ilinčića po sredini gola i s nekih 8 metara šutira traljavo i Ilinčić je ponovno pobjednik. U drugom poluvremenu gosti igraju puno bolje i Slavonija teško pronalazi način kako bi odgovorila na dosta brzu igru Bsk-a. Već u 49. minuti velika prilika za Bsk da izjednači no jedan od igrača gostiju s 15 metara loptu šalje preko grede. Gosti rastrčaniji i brži diktiraju tempo a Slavonija vrlo teško dolazi u priliku da ugrozi goste. U nekoliko navrata gosti su opasno prijetili probijanjem lijeve strane preko Tomasa, ali obrana Slavonija je odolijevala do 83. minute. Tomas je u kaznenom prostoru prevario Jana Nerudu i Matanović je na nedozvoljen način spriječio napad Bsk-ovog napadača i vrlo dobri sudac Babić opravdano pokazuje na bijelu točku. Uspješan realizator jedanaesterca je bio Krajček i izjednačio je rezultat. Kada se očekivao kraj susreta korner s desne strane izveo je Kalić, a u skoku je najviši bio Podobnik i lopta se našla u mreži gostiju. Veliko slavlje domaćih nogometaša koji su pobijedili ali puno su ostali dužni svojim navijačima.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić