Srijeda, 11 Studeni 2015 10:36

Srebrne iz Španjolske primio požeški gradonačelnik

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA IMA VICEPRVAKE U RIBOLOVU NA ŠARANE -

POŽEGA - Prošle godine svjetski prvaci, ove godine vrlo blizu, ali za koju ribu manje, zauzeli su drugo mjesto, osvojili srebro i postali viceprvaci u ribolovu na šarana. Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević, članovi jakšičkog ribolovnog društva poznati su u svijetu ribolova svoj novi uspjeh postigli su na Svjetskom ribolovnom natjecanju u ulovu šarana u mjestu Caspe u Španjolskoj. Natjecanje traje 72 sata bez prekida, a lovili su šarane na velikoj rijeci Ebro koja ulazi u veliku akumulaciju. Povodom ovog ponovno velikog uspjeha primio ih je i čestitao požeški gradonačelnik Vedran Neferović, te zahvalio što uspješno promoviraju svoju državu i naš grad.

- Ova aktivnost koja je kod većine naših sugrađana hobi, ovdje se zaista radi o vrijednim dosezima koji se potvrđuju iz godine u godinu. Iza svakog takvog rezultata stoji puno upornosti i odricanja pa i financijskih sredstava, ovaj način i ovaj sport su manje dostupni, ali donosi rezultate na svjetskoj razini. Želim da vaši rezultati budu valorizirani kako od strane ostalih sportaša tako i od Požeškog sportskog saveza kada se govori o odabirima i nagradama, sigurno ih treba uzeti u obzir i ispraviti neke nepravde – rekao je gradonačelnik Neferović članovima hrvatske reprezentacije koji su zajedno s još dvije ekipe ostvarili ovaj uspjeh. Članovi reprezentacije su postali kao najbolje plasirane ekipe iz Hrvatske šaranske lige.

- Bilo je teško kao i svako svjetsko prvenstvo, veliki broj reprezentacija, veliki broj ekipa, nepoznata voda. Iako smo bili nekoliko dana na treningu teško je u tri dana naći način kako pecati, no uspjeli smo na kraju. Čak nam je i zlato bilo blizu, ali imali smo malo sportske nesreće, no dobro je i drugo mjesto – rekao je Hrvoje Jakopčević.

- Voda je potpuno različita od onih na koje smo navikli, to je akumulacija na rijeci, to su kvadratni kilometri vode ispred vas i riba se totalno drugačije ponaša nego kod nas na manjim vodama. Taktika i tehnika je bila presudna, a mislim da smo odabrali najbolje što smo mogli. Zlato nam je izbjeglo za nijansu, borili smo se s Englezima iz dana u dan, stalno se mijenjali, malo oni, malo mi, i na kraju je presudilo 600 grama i otišlo je zlato na njihovu stranu. Dugo se i nije znalo tko je prvi, no to je sport – rekao je Dalibor Banaj i najavio za slijedeću godinu bolju pripremu i napad na zlato. Moraju nabaviti i novi pribor jer su uništili dosta opreme i jedan štap.