Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 09:46

Požeški gimnastičari plasirali se na državno natjecanje u Nedelišće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

54. KUP SLAVONIJE I BARANJE U MUŠKOJ I ŽENSKOJ GIMNASTICI - 4. kolo -

POŽEGA - U subotu 22. listopada u sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" u Požegi održano je 4. kolo 54. Kupa Slavonije i Baranje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici u organizaciji GD "Sokol" Požega. Na natjecanju je nastupilo 192 natjecatelja i natjecateljice iz cijele regije Istok, odnosno iz osam gradova: Slav. Brod, Đakovo, Vinkovci, Beli Manastir, Valpovo, Osijek, Vukovar i Požega. Naime ovo je bilo zadnje kolo ove sezone i odlučivale su desetinke za odlazak na Državno natjecanje koje će se održati od 04. - 06. listopada u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedlišću.

Rezultati: ženski C program - mlađe juniorke: Tea Čavec, M. Ljubica Nosić, Klara Krmpotić, Lara Markanjević, Lea Klinčić, Anja Devčić, Rebeka Salak su ekipno osvojile 3. mjesto i to u konkurenciji od osam ekipa. Najbolja pojedinka u ekipi bila je Klara Krmpotić i osvojila pojedinačno 9. mjesto. Juniorke: Anan Grgić, Josipa Majetić, Jelena Nigović i Magdalena Černušak ekipno su osvojile 5. mjesto, a najbolja pojedinka bila je Josipa Majetić koja je zauzela 10. mjesto. Seniorka Andrea Došlić kao pojedinka koja se nakon godinu i pol vratila gimnastici nakon teže ozljede i operacije koljena osvojila je odlično 5. mjesto u jakoj konkurenciji. B program - kadetkinja Lana Majetić osvojila je 1. mjesto i osigurala odlazak na Završnicu Kupa Hrvatske. Mlađe juniorke: Madlen Majetić osvojila je 2. mjesto i uzela srebrnu medalju i također osigurala odlazak na Završnicu. Antonia Nigović osvojila 4. mjesto pojedinačno i isto se plasirala na Završnicu Kupa Hrvatske. Juniorke: Tonka Pavelić iako je školovanje nastavila u Varaždinu i dalje vrijedno radi i trenira, te nakon za nju teške godine sa puno ozljeda po četvrti puta na regiji ostaje ne poražena i ovaj puta osvaja 1. mjesto i penje se na najviše postolje, evo i u svome gradu, a na Završnici Kupa Hrvatske gdje će također nastupati možemo reći da će joj to biti kao domaći teren jer i sama sada trenira u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću.

Rezultati muški C program - mlađi kadeti: Leon Pejša osvojio je 1. mjesto što ga po drugi puta za redom vodi na Završnicu Kupa Hrvatske iako ide tek u drugi razred osnovne škole. Fran Štadelhofer osvojio je 2. mjesto. Kadeti: Matko Badrov pojedinačno osvojio 5. mjesto Nikola Macaljuk pojedinačno 10. mjesto. B program - junior Jan Letić osvojio je 1. mjesto pojedinačno i osigurao si već po peti puta za redom da nastupi na Završnici Kupa Hrvatske.

- Ovime je završilo i posljednje kolo kvalifikacija za Završnicu Kupa Hrvatske C i B programa u MŽSG, ovim prekrasnim natjecanjem punom mladosti u ovoj prekrasnoj dvorani koje je trajalo od 08 – 19,30 sati. Zahvaljujemo svima na pomoći oko organizacije i nadamo se da ćemo i sljedeće godine biti u mogućnosti organizirati ovakvu sportsku priredbu u jednom od bazičnih sportova, koju mi kao GD"Sokol Požega nastavljamo evo već više od 110 godine na ovim prostorima - rekao je glavni trener Zlatko Kraker, prof.

Tekst/foto: A. Protić