Utorak, 20 Siječanj 2015 13:13

Osnovana Udruga tenkista Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA VETERANA OKLOPNO-MEHANIZIRANIH POSTROJBI HRVATSKE VOJSKE - 

POŽEGA – Požega je dobila još jednu, novu braniteljsku udrugu. Na osnivačkoj skupštini, održanoj u Društvenom IMG 6678domu u mjestu Seoci kraj Požege, osnovana je Udruga veterana oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske za Požeško-slavonsku županiju, koja će biti članica zajednice takvih udruga na razini RH. Ciljevi udruge su očuvanje digniteta Domovinskog rata, obilježavanje značajnih događaja iz tog razdoblja, skrb o ratnim stradalnicima te poticanje vojnog turizma. Na skupštini je bili nazočno 25 članova koji su jednoglasno usvojili Statut udruge te za predsjednika izabrali Jozu Zečevića, za dopredsjednike Iliju Jukičića i Pavu Uložnika. Tajnik udruge je Tomislav Džalto i blagajnik je Danko Egner.

 - Mi smo već osnovali Udrugu tenkista u Zagrebu, i ja kao delegat te veteranske udruge ovdje sam na inicijativu gospodina Lukića, Egnera i mene osobno pokrenuo ove ljude da osnujemo i ogranak tenkista u Požegi - rekao je predsjednik udruge Jozo Zečević te dodaje kao imaju velike planove za budućnost te se ozbiljno misle baviti vojnim turizmom.

IMG 6688- Nadam se i vjerujem da ćemo dobro surađivati i raditi za dobrobit naših članova koji kroz projekt vojnog turizma mogu naći svoje mjesto, zaraditi i stati na svoje noge te pokazati da mogu još puno toga napraviti za lijepu našu. Vojnim turizmom želimo pokazati i educirati kako je bilo u ratnim danima jer je to mnogim ljudima jako nepoznato - rekla je Biljana Vrkašević, predsjednica Zajednice udruga oklopno-mehaniziranih postrojbi HV RH.
Predsjedniku udruge i članovima je čestitao i brigadir Željko Kalić, savjetnik gradonačelnika grada Požege za branitelje, i u ime Udruge veterana 63. bojne HV pukovnik Zlatko Bošković.

Tekst: Vanja Protić Foto: Vanja Protić