Ponedjeljak, 05 Listopad 2015 11:28

Svi se glasno nasmijali uz klauna

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

OŠ JULIJA KEMPFA OBILJEŽILA SVJETSKI DAN OSMIJEHA -

POŽEGA - Svake godine, prvog petka u listopadu, obilježava se Svjetski Dan Osmijeha. U Kempfovoj školi ove godine obilježen je u nižim razredima na satovima engleskog jezika s učiteljicom engleskog Jasminom Radović Jakovljević koja je ujedno i voditelj ovog projekta. 

IMG 4578- Odlučili smo obilježiti ovdje kod nas u školi Dan osmijeha, da malo školu zarazimo radošću i osmijehom. Provodili smo razne radionice, plakate na temu što me čini sretnim što mi izmami osmijeh na lice. Najzanimljivije je bilo kada su djeca, prijatelj prijatelju mjerili sa krojačkim metrom tko ima najduži osmijeh. Evo došao nam je u posjet i jedan veseli klaun te je djeci stvarno veoma zabavno - rekla nam je voditeljica projekta Jasmina Radović Jakovljević.

U goste je došla i stomatologinja Verica Žakula, koja je djeci govorila o važnosti bijelih i zdravih zubi i zdravoj prehrani, ne bi li imali što ljepši osmijeh. Na poklon im je donijela jabuke, mandarine, četkice i pastice, a igrali su i kviz o zubima.

- Djecu smo upoznali o važnosti pranja zuba i zdrave prehrane, podijelili smo im malo voća te će svatko dobiti četkicu i jednu pastu za zube kao promocija za Svjetski dan Osmijeha – rekla je stomatologinja Verica Žakula.

IMG 4600Posjet veselog klauna, djeci je bio najzabavniji dio projekta. Klaun se djeci odmah svidio te su se zajedno šalili, glasno smijali i zapjevali pjesmu Kad si sretan. Veseli klaun djeci je zadao i domaću zadaću da uvijek budu vesela, nasmijana djeca spremna uvijek pomoći drugima.

Tekst/foto: Alen Protić