Srijeda, 11 Studeni 2015 10:59

Učenici oslikali kućice za ptice i vino Zweigelt

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKO VELEUČILIŠTE PROMOVIRALO NOVU AMBALAŽU ZA VINO - LIMITED EDITION ZWEIGELT -

POŽEGA – Kada smo dobili poziv da povodom Martinja dođemo na požeško Veleučilište gdje će nam biti prezentirana nova ambalaža za ograničene količine vrhunskog vina Zweigelt, vrhunskog vina berbe 2014. nismo očekivali ono što je pred nas novinare postavljeno. Bilo je to stotinjak šarenih i oslikanih u živim bojama, kućica za ptice u kojima je butelja vrhunskog vina. Bravo, vrlo originalno, kreativno, a u projekt se uključuju i učenici osnovne škole.

- Danas ćemo predstaviti naš novi proizvod, a riječ je o ambalaži u kojoj će se prodavati vino Zweigelt iz 2014. godine. To je jedna limitirana serija od 100 kućica. Ideja za ovakav proizvod, kućice je nastala još u 2011. godini s kojim smo se predstavili kao malim studentskim projektom koji do danas nije u potpunosti zaživio. Došli smo i na vrlo dobru ideju koja je efektno realizirana, da učenici osnovne škole Dobriše Cesarića oslikaju kućice u kojima će se prodavati isključivo vino Zweigelt iz 2014. godine. Za sada je riječ o 100 kućica, a imamo oko 600 butelja takvog vina tako da sve zavisi kako će se prve količine prodati te da li ćemo nastavi dalje s time. Imamo još nekakvih ideja za Božićnu prigodu o čemu ćemo razgovarati drugom prilikom - rekao je dr. sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi.

U prošlogodišnjem projektu „Pčelarski inkubator“, na Veleučilištu u Požegi obučavali su se pčelari, a iz projekta su Veleučilištu ostale i košnice pčela, ukupno 20 pa sada proizvode i med. Ukupno su ga proizveli 250 kg i sada je taj med promoviran i ponuđen na degustaciju.

- Nakon što je prošle godine uspješno završio projekt Veleučilištu je bila dužnost organizirati pčelinjake koji su trenutno smješteni u selu Gradski Vrhovcima pokraj Požege. Na toj lokaciji je nastao i ovaj med kojeg ove godine predstavljamo javnosti kao reklamni uzorak. Kao Veleučilište uvrstili smo kao djelatnost proizvodnju prehrambenih proizvoda, konkretno meda kojeg ćemo iduće godine predstaviti i tržištu koji će biti ponuđen i u našoj prodavaonici. Studenti u fazi proizvodnje meda još nisu bili uključeni a narednu godinu studenti će biti biti uključeni u proizvodnju meda kroz određene kolegije i vježbe na Poljoprivrednom odjelu. Za sada imamo med od medikovca i bagrema - dodao je dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i zamjenik dekana.

Tekst/foto: Vladimir Protić