Nedjelja, 24 Siječanj 2016 12:08

Studenti i profesori obilježili blagdan sv. Vinka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VINCELOVO VELEUČILIŠTA U POŽEGI -

PODGORJE - Požeško Veleučilište je po drugi puta organiziralo vincelovo za profesore, studente i goste.

- Po drugi puta obilježavamo Vincelovo Veleučilišta u Požegi, drago mi je da su i ovaj put uključeni studenti koji u pravilu ovdje obavljaju veliki dio praktične nastave. Vinograd je blagoslovljen i očekujemo da će i sljedeće godina biti barem onoliko dobra kao što je bila prošla. U skoroj budućnosti nadam se da ćemo započeti voćarsku priču gdje će se raditi na podizanju voćnjaka na dva hektara , u posljednjih godinu i pol nadam se da smo uspjeli riješiti papirnati dio za tri parcele državne zemlje - izjavio je dr. sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi.

Vinograd je blagoslovio vlč. Tomo Mrnjec, vetovački župnik. Nakon posvete svi su prionuli pečenju vincelovskog ražnja s ukusnim kobasicama i slaninom obitelji Hruška iz Bjeliševca, koje su zalijevali kvalitetnim mladim vinima berbe 2015. požeškog Veleučilišta.

- Vina koja su spremna za konzumaciju pokazala su kako je prošla godina bila je jedna prekrasna vinogradarska godina. Vina su puna, zaokružena, bogatog tijela, posebno crna vina. Krenuli smo na tržište s crnim vinima koje krasi jedna posebnost, iz 2014. godine imamo dvije sorte koje su dale vrhunska vina u jednoj ne tako dobroj vinogradarskoj godini. Sva naša vina su u jednom jednakom rangu, ali mislim da smo po crnim vinima najviše prepoznati – rekao je mr.sc.Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi.

Za dobro raspoloženje svih gostiju pobrinuo se tamburaški sastav Posegana.