Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 10:51

Odlični rezultati naših mažoretkinja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKE MAŽORETKINJE NA 20. DRŽAVNOM PRVENSTVU U CAVTATU -

POŽEGA - Požeške mažoretkinje vratile su se s 20. Državnog prvenstva u mažoret plesu koje se proteklog vikenda održavalo u Cavtatu. Na ovom velikom plesno-sportskom natjecanju sudjelovalo je oko 800 natjecateljica i natjecatelja iz 20 hrvatskih gradova i općina.

- Nakon duge vožnje kući, umorni, ali i zadovoljni. Na natjecanju smo bili sa mlađim juniorima, kadetima, juniorima i seniorima. Usprkos virozi koja je već pri dolasku u Cavtat poharala ekipom, uspjeh nije izostao. Tako smo posebno ponosni na naše najmlađe koji su plesali među 15 gradova i ušli u finale usprkos tome što su bili najmlađi. Veliki pljesak i činjenica da su među puno većima ušli u finale bilo je za nas isto kao da su osvojili prvo mjesto – rekla je Marina Mihelčić, predsjednica i trenerica požeških mažoretkinja.

Zlata u Exibition seniori kategoriji, u duetu Lorene i Adrijane, zatim srebra u duetu Glorije i Benjamina, te u solu Adrijane Jurić i bronce u kategoriji Exibition mlađi juniori, duetu Marinkeca i Ivane te solu Elene Kormanjec bila su razlog što su se u cavtatskoj sportskoj dvorani Grude tresle tribine od navijanja roditelja iz Požege koji su svi bili u prepoznatljivim, posebno za ovu prigodu izrađenim crvenim majicama.

- Ponosni što smo uspješno predstavili boje našega grada, predstavljat ćemo hrvatske boje na predstojećem Europskom prvenstvu u Londonu u listopadu. Želim se ovim putem zahvaliti Gradu Požegi na pomoći, kao i Turističkoj zajednici Grada Požege. Nadamo se da će Požežani, ako ne prije, imati mogućnost vidjeti ove koreografije na ovogodišnjem požeškom festivalu – dodala je za kraj Marina Mihelčić.

Tekst: Lana Protić Malbašić Foto: Požeške mažoretkinje