Nedjelja, 01 Svibanj 2016 12:42

Dragutin Šmerda: "Na ovaj dan naš sindikat ne protestira nego ga slavimo kao svoj praznik"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

JEDINA TVRTKA PLAMEN IZ POŽEGE JOŠ SVEČANO OBILJEŽAVA PRAZNIK RADA -

VELIKA – Ne želimo poput svih ostalih sindikata na 1. svibnja, Međunarodni praznik rada obilježavati s prosvjedima i masovnim pozivima na grah. Mi želimo svoj Praznik rada dostojno obilježiti i proslaviti, a svoju borbu za radnička prava voditi ostatak godine s upravom i našim poslodavcima. Zato je danas, moram naglasiti zajedno s našim poslodavcima i upravom tvrtke, za nas dan kada slavimo svoj rad – istakao je Dragutin Šmerda, predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata, koji okuplja nekoliko velikih tvrtki, a inače je dugogodišnji sindikalni prvak u velikoj požeškoj metalnoj industriji Plamen. U zajedništvu s upravom tvrtke njihov sindikat se već godinama ne odaziva na prosvjedne akcije na 1. svibnja, nego uz druženje i glazbu slave taj dan uz čobanac, prasetinu i janjetinu, jer to je njihov najveći praznik.

Sve članove sindikata na odmaralištu u Velikoj pozdravio je i predsjednik podružnice sindikata Plamena, Slavko Kotrla, a svim članovima obratio se i predsjednik Uprave Milan Matijević, koji je istakao da radnici rade u dobroj tvrtki, koja dobro radi, isplaćuje plaće, brine se za bolji standard radnika. Tvrtka niz godina stalno ulaže u razvoj proizvodnje, nove tehnologije i upravo je završila ciklus ulaganja vrijedan 20 milijuna eura u nekoliko godina.

- Mi smo jedina tvrtka na ovim prostorima koja zajedno sa svojim radnicima obilježava 1. svibnja Praznik rada, no to svakako možemo jer smo dobra firma, dobro poslujemo i svjesni smo da u suradnji sa sindikatom sve što dogovorimo i izvršavamo. Zahvaljujući ulaganjima, danas je Plamen jedna od najmodernijih metalnih proizvodnji u Europi, stalno zapošljava, ove godine novih 30-tak radnika, širi asortiman proizvodnje i izvozi na sve više tržišta, od susjednih zemalja do cijele Europe. Zauzeli smo svoje mjesto na tržištu i time osigurali vašu i našu budućnost.

Uz stvarno prave delicije, kvalitetna vina vinarije Galić odličnu zabavu kreirali su tamburaši TS Veličke legende.

Tekst/foto: Vladimir Protić