Petak, 29 Travanj 2016 14:53

Sajam vježbeničkih tvrtki iz sedam Ekonomskih škola

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POVODOM 60 GODINA RADA EKONOMSKA ŠKOLA POŽEGA ORGANIZIRALA -

POŽEGA – Ekonomska škola Požega ove godine obilježava 60 godina od osnutka i plodnog rada u obrazovanju i stvaranju ekonomskih kadrova Požeško-slavonske županije, ali i šire. Povodom obljetnice organizirali su u Obrtničkom domu Sajam vježbeničkih tvrtki na koji su se osim vlastitih vježbeničkih tvrtki koja imaju u svakoj obrazovnoj grupi, odazvale i vježbeničke tvrtke iz cijele Slavonije i kontinentalne Hrvatske, ukupno sedam od Slav. Broda, Nove Gradiške, Osijeka, Virovitice, Bjelovara do Zaboka.

– Na današnjem sajmu učenici naše škole predstavili su vježbeničke tvrtke svih naših obrazovnih profila, ekonomisti, komercijalisti, prodavači, upravni referenti,hotelsko-turistički tehničari. Ovdje prije svega promičemo poduzetnički duh, od onih najmanjih do onih malo većih. Ovdje možemo teoretska znanja pretočiti u praksu, razviti suradnju i družiti se – rekla je ravnateljica požeške Ekonomske škole prof. Marinka Parac.

Podršku u obilježavanju jubileja školi je dala Požeško-slavonska županija, a sajam je otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha. Osim Ekonomskih škola na Sajmu su svoje proizvode izložile Učeničke zadruge osnovnih škola iz Požege, Brestovca i Pleternice, Mali poduzetnici iz Dječjeg vrtića sv. Leopolda Mandića koji provode EU projekt „Veliki koraci malih poduzetnika“ te Veleučilišta u Požegi sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom. Sajam su odličnom tamburaškom glazbom uljepšale članice tamburaške skupine „Bećaruše“ učenice požeških srednjih škola.

Tekst/foto: Vladimir Protić