Subota, 04 Lipanj 2016 11:04

Priredbu priredili svi učenici ali i učenici s posebnim potrebama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DAN ŠKOLE OBILJEŽILA POŽEŠKA OŠ JULIJA KEMPFA -

POŽEGA – Svečanom priredbom u Gradskom kazalištu Požega, svoj Dan škole obilježila je i požeška OŠ Julija Kempfa, bogatim programom sa čak 22 točke pjesme, plesa, glume, recitacija. Kako je to škola koja je prilagođena i IMG 0245provodi školovanje i djece s poteškoćama u razvoju i djece s posebnim potrebama, u programu su i oni sudjelovali, bilo kao samostalni izvođači, bilo kao učesnici s ostalim učenicima. Tako u ovoj školi nije neobično vidjeti da sa školskim zborom pjeva i dijete u invalidskim kolicima, što je zaista za pohvalu jer su učenici uključeni u sve dijelove školovanja, a posebni senzibilitet publike i veliki pljesak su izazvali u svojim samostalnim točkama programa.

Sve goste, a posebno svoje kolegice ravnateljice požeških osnovnih škola, zamjenika župana Ferdinanda Trohu pozdravila je ravnateljica Koraljka Sabljak koja je istakla da je ove godine škola postigla zaista velike rezultate na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima. O tome što se u školi radilo i koje aktivnosti su odrađene koji mjesec, prikazano je u kraćem dokumentarnom filmu.

IMG 0248Veliki pjevački zbor je izveo himnu i skladbu „Hvala za sve note“, te na kraju dvije skladbe „Jazz canon“ i „When you believe“. Tamburaški orkestar i folklorna skupina izveli su skladbe „Jedan život malo je“ i „Taki, vaki, naki“ te prikaz tradicijskih pjesama kao „Mali Slavonci“ Posebni odjeli izveli su pjesmu „Djeca su ukras svijeta“ i plesnu točku „Proljetno kolo“. Učenici nižih razreda izveli su nekoliko igrokaza „Super jež“, „Iva u cirkusu“, „Once upon a time“, „Suvremena obitelj“, „Šeširi“, „Djed i repa“, te „10 zapovijedi za roditelje“, koji su svaki imali na kraju i edukativnu poruku za djecu i učenike, te ukazivali na neke loše običaje i ponašanja, koja nisu prihvatljiva. Bilo je i recitacija, monologa a najviše plesa.

Tekst/foto: Vladimir Protić