Srijeda, 26 Listopad 2016 09:41

I ove godine okupilo se više od 150 bikera

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIONALNA “MOTO KESTENIJADA” U ZAKORENJU -

ZAKORENJE – Više od 150 zaljubljenika u motocikle i ove se godine odazvalo na desetu “Moto kestenijadu” u Zakorenju, a došli su iz Kutine, Novske, Nove Gradiške, Bjelovara, Slavonskog Broda, Našica, Osijeka, Đakova i drugih mjesta.

Začetnik ove manifestacije “Baj Iva”, Ivo Lončarević bio je sretan jer se nastavilo ono što je on počeo prije deset godina sasvim slučajno.

Ivo je prije deset godina pozvao na malu feštu svoje prijatelje, motocikliste, na kojoj ih je počastio pićem i kestenima koje sam u šumi sakuplja. Ivo je poznati motociklist ne samo u Požeštini već i u drugim gradovima gdje je upoznao mnogo prijatelja koji mu sada iz poštovanja prema njemu uzvraćaju dolaskom, kod njega u njegovo maleno selo želeći s njim provesti ugodne trenutke kao i sa svim drugima prijateljima koji se često susreću na sličnim moto manifestacijama.

Na Moto kestenijadu organizirano su stigli motoristi iz Požege, članovi Independent kluba koji se rado odazivaju na sve moto manifestacije, a ova u Zakorenju im je jedna od dražih jer ipak dolaze u goste kod svog prijatelja.

U organizaciji Moto kestenijade Baj Ivi pomažu suseljani koji zasuču rukave kako bi svi gosti bili ugošćeni i kako bi za sve bilo dovoljno pečenog kestena, ali i graha za okrijepu.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: pozega.eu