Ponedjeljak, 20 Srpanj 2020 11:59

Proteklog vikenda 5 prometnih nesreća i petorica pod utjecajem alkohola zadržana do otrežnjenja

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Računalna prijevara

U petak 17. srpnja 2020., 58-godišnji predstavnik građevinske tvrtke s područja grada Požege, prijavio je policijskim službenicima da je tvrtka u kojoj je zaposlen, s predstavnicima tvrtke u Poljskoj, tijekom mjeseca lipnja dogovorila kupnju radnog stroja, za koji je uplatila novčani predujam, a koji prema navodu prodavatelja u Poljskoj nije dospio na njihov račun. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela „Računalna prijevara“.

Dvojica muškaraca teže ozlijeđena

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom s područja općine Jakšić, kojeg se sumnjiči da je u noći 3./4. srpnja 2020., na području općine Jakšić, tjelesno napao 56-godišnjaka, također s područja općine Jakšić i teže ga ozlijedio.

Protiv 34-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“.

U nedjelju 19. srpnja 2020., oko 15 sati, u mjestu Alaginci, 30-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,22 promila verbalno se i tjelesno sukobio sa 39-godišnjakom kojemu je nanio teže tjelesne ozljede. On je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ te će tijekom današnjeg dana nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

Pet prometnih nesreća i petorica pod utjecajem alkohola zadržana do otrežnjenja

Tijekom proteklog vikenda, evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i to tri na području Požege i poj jedna u Mihaljevcima i Završju.

U subotu 18. srpnja 2020., oko 3,35 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Požegi, zatečen je 19-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,88 promila upravljao mopedom koji nije bio registriran.

Istoga dana oko 14.20 sati u ulici Šijačka cesta u Požegi, zatečen je 41-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,58 promila upravljao osobnim automobilom.
Također u subotu, oko 23.10 sati u Ulici Stjepana Radića u Pleternici, zatečen je 46-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,42 promila upravljao osobnim automobilom.

U nedjelju 19. srpnja, par minuta iz ponoći, u Ulici Tina Ujevića u Požegi, zatečen je 48-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,07 promila upravljao osobnim automobilom.

Iste noći oko 1 sat iza ponoći, u Ulici Stjepana Radića u Vidovcima, zatečen je 26-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,08 promila upravljao osobnim automobilom.

Kako je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja svi su smješteni u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će im izdani prekršajni nalozi.

Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 119 prekršaja. Od toga broja ističu se 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 55 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 9 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 124 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 2,58 g/kg. Tijekom vikenda zatečena su dva počinitelja, koji su ranije evidentirani kao počinitelj prometnih prekršaja (recidivist) i to prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i alkoholiziranosti.