Četvrtak, 23 Srpanj 2020 09:42

Policija apelira na vozače mopeda i motocikla

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Nastupanjem povoljnijih vremenskih prilika, posljednjih nekoliko tjedana na našim prometnicama povećano je prisustvo vozača mopeda i motocikala.

Stoga, ponovno upućujemo apel toj skupini sudionika u cestovnom prometu da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, pretjecanje i odredbe o strani kretanja, nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige. Ujedno, upozoravamo da prilagode svoju vožnju vremenskim uvjetima na prometnicama. Također, ističemo važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda te savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih čekaju na cesti.

Koristimo prigodu te posebno naglašavamo obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. U zaštiti mladih mopedista i motociklista, prije same kupnje mopeda i motocikla poduzmite sve potrebne predradnje (polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjera tehničke ispravnosti vozila, kupnja zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme), kako bi oni bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu. Ujedno sve što vrijedni za vozača, vrijedi i za putnika na motociklima i mopedima.